Teknoloji

Microsoft daha ucuz fiyatlı yeni bir Surface Laptop seçeneği sunuyor

surface laptop

surface laptop

Surface Laptop dizüstü bilgisayar geçtiğimiz yılın ilkbahar aylarında Windows 10 S ile birlikte çıkarılmıştı. Ancak bu dizüstü bilgisayar 999 dolarlık fiyat etiketiyle, normalde uygun fiyatlı olması beklenen Windows 10 S’li dizüstü bilgisayarlara göre biraz pahalı kaçmıştı.

Microsoft şimdi 99 dolar fiyatlı, Intel Core i5 yongalı Surface Laptop’un daha ucuz bir versiyonunu çıkarıyor. 799 dolarlık fiyata sahip olan bu dizüstü bilgisayarda Intel Core m3-7Y30 işlemci çalışıyor. 1 GHz temel frekansa sahip olan işlemci 2.6 GHz maksimum çalışma frekansına çıkabiliyor.

Yeni modelde yine 4 GB RAM bulunuyor. Depolama alanı da Core i5’li model ile aynı, yani 128 GB’lık bir alan sunuluyor. Core i5’li modelde var olan, yeni Core m3 işlemcili Surface Laptop’ta bulunmayan imkan ise, belleğin 8 GB’ye çıkarılması oluyor.

Surface Laptop’un yine platin olmak üzere tek renk seçeneği bulunuyor.

Surface Laptop sadece ABD’de satılıyor. Diğer Surface bilgisayar modelleri gibi, bu yeni Microsoft bilgisayarının da Türkiye’de satışa çıkmasını beklemiyoruz.

Microsoft’un Surface satışlarının en son çeyrekte iyi gitmediği söyleniyordu. Halbuki, bir önceki mali çeyrek yıllık dönemde Surface satışlarında yıldan yıla yüzde 12’lik bir artış kaydedilmişti. Bu artış yeni Surface Laptop satın alan tüketicilere bağlanmıştı.

İkinci çeyrekte Surface Laptop’a olan ilginin azalması satışların da düşmesine neden olmuş olmalı. Microsoft yeni modelle daha fazla kullanıcı kesimine hitap etmeyi ve bu şekilde satışları daha da artırmayı hedefliyor.

Eğer ABD’de yaşıyorsanız, ya da siz veya yakınınız ABD’ye gidiyorsa, Surface Laptop’u bir seçenek olarak tercih edebilirsiniz. Core m3 işlemcili versiyon belki performans anlamında çok üst seviyede olmayabilir, ancak internette gezinme, e-posta kontrolü, Office uygulamalarını kullanma veya film izleme gibi temel işleri rahatlıkla yerine getirebilir. Tabii, Windows 10 S ile yüklü olarak geldiği için, sadece Microsoft Mağaza’dan indirilen uygulamaları çalıştırabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER