Teknoloji

Microsoft Surface için yeni kamera teknolojisi yolda

microsoft surface
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ekran içi kamera teknolojisiyle ilgilenenler sadece akıllı telefon üreticileri değil. Yeni bir patent dosyası, Microsoft’un da “logo kamera” ismiyle söz konusu teknoloji üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu teknolojinin kullanıcılar karşısına çıkacağı ilk cihazın ise yeni Microsoft Surface dizüstü bilgisayar olabileceği belirtiliyor.

Peki Microsoft “logo kamera” derken neyi kastediyor? Patent dosyasına bakıldığında şirketin ekran üzerinde renkli bir ikon oluşturmak için kullanılabilecek dört kamera sensöründen bahsettiği anlaşılıyor. Söz konusu ikonun Microsoft’un dört pencereli Windows logosu olduğunu tahmin etmek çok zor değil.

Kısacası bundan sonra piyasaya çıkacak Surface serisi cihazlarda ekrandaki logonun altına gizlenmiş bir kamera bulunabilir. Ancak kameranın üzerinde görülen logonun değiştirilebilir olması da muhtemel görünüyor.

Dörtlü kamera sensörü sisteminin işlevinin uyarlanabilir olması ise dikkat çeken asıl faktör oluyor. Pek çok kamerada kırmızı, yeşil ve mavi (RGGB) filtrelerle nihai görüntü elde ediliyor. Microsoft’un sisteminde ise ikondaki renklerle renk filtreleri sağlanıyor ve böylelikle bir veya daha fazla kamera sensöründe renkten bağımsız ışık yakalanıyor. Kısacası kullanıcılar RGGB dışında farklı renk düzenlerinden de yararlanabiliyor.

Microsoft Surface öncesinde de ekran içi kameraya sahip cihazlarla karşılaşmak mümkün. Samsung’un Galaxy Z Fold 3’te ekran içi ön kameraya yer vereceği söyleniyor. Bu teknoloji ilk olarak ZTE Axon 20 5G’de kullanılmıştı.

İLGİLİ HABERLER