Teknoloji

Microsoft Surface için klavyeli Touch ve Type kapakları tanıttı

surface_group_gallery_post

Microsoft, Surface adı verilen Windows 8 Pro ve Windows RT tabletlerle birlikte Surface Touch Cover ve Type Cover adı verilen iki farklı kapağı da tanıttı. Surface Touch Cover’da dahili çoklu dokunmatik klavye ve izleme dörtgeni bulunuyor.

Microsoft’un Los Angeles’ta düzenlediği etkinlikte yönetici Steven Sinofsky tarafından tanıtılan Touch Cover, O’nun deyimine göre yazma işlevini iki kat daha verimli hâle getiriyor. Kapak Surface’in kalınlığına 3 mm.’lik bir eklentide bulunuyor, Surface tablete manyetik konnektör yardımıyla tutunuyor. Touch Cover’ın ilginç taraflarından bir tanesi basınç hassasiyetli teknolojiyi kullanması, bu sayede klavye darbeleri jestler gibi algılanıyor. Microsoft böylelikle daha hızlı bir yazma deneyiminin sunulduğunu iddia ediyor. Touch Cover’ın beş farklı renk seçeneği bulunacak.

Microsoft klavyede dokunmaya hassas tuşlar yerine sert, klavye ile yazıyormuş hissine veren tuşlar arayanlar için de Type Cover adı verilen bir kapak daha tanıttı. Normal bir klavyenin daha inceltilmiş ve daraltılmış versiyonuna sahip olan Type Cover gerçekten hareket eden tuşlar barındırıyor, böylelikle alışanlar için onlara göre bir yazma deneyimi sunuyor. Steven Sinofsky bu aksesuarın da tıklanabilir tuşlar barındıran izleme dörtgeni barındırdığını kaydetti. Type Cover da Surface tablete biraz daha ağırlık ve 5 mm. kalınlık katıyor.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER