Teknoloji

Microsoft Surface Go reklamında yeniden iPad’e taş atıyor

microsoft surface go

Microsoft Surface serisi cihazları için hazırladığı reklamlarda Apple‘ın iPad‘ine sataşmayı seviyor. 2013’te Windows 8 tabletlerin çıktığı dönemde Apple ile uğraşmaya başlayan şirket, iki yıl önce iPad Pro’nun çıkışının ardından tekrar Apple’ı hedef alan reklamlar çekmeye başlamıştı. Microsoft‘un reklam anlayışından Mac’ler bile nasibini almıştı. Yazılım devinin Surface Go için hazırladığı yılbaşı reklamında da iPad’e doğru gönderilmiş bir taş bulunuyor.

Microsoft’un yeni Surface reklamında klasik İngilizce yılbaşı şarkılarından biri olan “Grandma Got Run Over by a Reindeer” farklı sözlerle duyuluyor. Reklamın yıldızı olan küçük kız, mağaza vitrininde Surface Go’yu gördükten sonra şu şarkıyı söylüyor: “Büyükanne, gidip bana bir iPad alma. 6 yaşındayken iyiydi ama artık 10 yaşındayım. Hayallerim büyük, dolayısıyla gerçek bir bilgisayara ihtiyacım var.”

Microsoft’un yeni reklamında, Apple’ın iPad Pro’yu bir bilgisayar olarak göstermeye çalıştığı yeni reklamlarına yanıt verdiğini görmek çok zor olmuyor. Apple bunu iPad Pro için geçmiş yıllarda hazırladığı reklamlardan birinde “Bilgisayar nedir?” sorusunu sorarak başlatmıştı. Cupertino merkezli şirket yeni reklamlarında da tabletlerin bilgisayarın geleceği olduğuna insanları ikna etmeye çalışıyor. Dizüstü bilgisayar savunucuları ve tablet avukatları 8 yıldır birbirleriyle mücadele ederken, bu süreçte Apple da yavaş yavaş iPad’leri dizüstü bilgisayarlara biraz daha yaklaştırmıştı.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”8g8ZR0KY7M4″]

Apple’ın yaptığı değişikliklerle tabletler ve dizüstü bilgisayarlar arasındaki çizgi biraz daha bulanık hâle gelirken, bilgisayarın geleceğinin hangisinde olduğuna dair tartışmalar da biraz daha alevlenmişti. Apple reklamlarıyla insanları iPad’in bilgisayarın yerini alabileceğini ikna etmeye çalışırken, Microsoft Surface reklamlarıyla aksini kanıtlamak için çaba sarfediyor. Burada son karar yine her zaman olduğu gibi müşteriye bırakılıyor.

İLGİLİ HABERLER