Teknoloji

Microsoft Surface ailesinin yeni üyelerini 26 Ekimde tanıtacak

microsoft surfaceMicrosoft’un ekim ayı içinde donanım merkezli bir etkinlik düzenleyeceğine dair haberler uzun süredir gündemdeydi. Şirket, sonunda bu etkinliği 26 Ekimde düzenleyeceğini resmi olarak açıkladı. Redmond merkezli şirketin bu etkinlikte mobil ve oyun pazarlarına dair planlarını daha net biçimde paylaşması bekleniyor. Ancak söz konusu akıllı telefonlar olduğunda Microsoft’un sessizliği bu etkinlikte de devam edeceğe benziyor.

Microsoft, Lumia markasıyla vedalaşacağına dair somut işaretler veriyor. Ancak bu durum şirketin yeni Windows 10 telefonları çıkartmayacağı anlamına gelmiyor. Yine de, uzun süredir beklenen Surface Phone konusunda elle tutulur bir gelişme kaydedilmemesi hayal kırıklığına neden oluyor.

Microsoft Surface Phone’un 2017 içinde resmiyet kazanması bekleniyor. ZDNet’te yer alan bir haber de, Microsoft hayranlarının bu yıl Surface Phone’u beklememesi gerektiğini doğruluyor.

Microsoft Surface ailesinin yeni üyeleri monitör bilgisayar, klavye ve fare olacak

Microsoft’un etkinlikte giyilebilir ürünler konusunda da bir duyuru yapması beklenmiyor. Şirketin Band fitness bilekliği macerasını sonlandırdığı da geçtiğimiz hafta içinde ortaya çıkmıştı. Monitör bilgisayar, klavye ve farenin Microsoft Surface ailesinin 26 Ekimde tanıtılacak yeni üyeleri olması öngörülüyor.

Etkinlikte oyun dünyasına dair bazı gelişmelerin de paylaşılması bekleniyor. Şirketin üretici ortaklarına ait Windows 10 cihazlarından bazılarına da sahnede yer vereceği söyleniyor. Bu cihazlar arasında bazı telefonların da bulunabileceği belirtiliyor. Ancak söz konusu telefonların Microsoft imzası taşımayacağını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER