Teknoloji

Microsoft Surface Duo uygulamaları için rehberliğe başladı

microsoft surface duo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, çift ekranlı Surface cihazlarını “gerçekten kullanılabilir” hâle getirmeye bir adım daha yaklaştı. Yazılım devi, geliştiricilerin Android tabanlı Surface Duo için uygulama hazırlamalarına yardımcı olacak ön izleme kitini yayınladı. Microsoft, Surface Duo için yayınladığı bu kitte Java çerçevelerini ve çift ekranı yönetebilecek emülasyonu da sunuyor.

Microsoft’un hamlesini, Surface Duo uygulaması geliştirmeyi planlayan stüdyolara bir tür başlangıç desteği vermek şeklinde tanımlamak mümkün.

Surface Neo ve Windows 10X için uygulama geliştirmeyi isteyenler ise biraz daha beklemek zorunda. Yazılım devi, Windows 10X’in geliştirici kitinin ön izleme versiyonunu standart Insider ön izlemeleri aracılığıyla birkaç hafta sonra yayınlamayı planlıyor. 10X’e hazır bir emülatör ve programlama arayüzü barındırması beklenen bu ön izlemenin yayınlanması için hâlihazırda 11 Şubat işaret ediliyor.

Microsoft Surface Duo 2020’nin sonlarında çıkacak

Microsoft’un yazılım geliştiricileri için ön izleme kitlerini erken yayınlaması, Surface Duo ve Neo’nun piyasaya sürüldükleri zaman çift ekranlı tasarımlarına uygun yazılımları bulabileceği anlamına geliyor. Ancak bu sayının ne kadar olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

Surface Duo’yla tanışmak için 2020’nin sonlarına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER