Teknoloji

Microsoft’tan Surface Duo için “iyi bir kamera” sözü

microsoft surface duo

Microsoft’un Almanya birimi geliştiricileri ve basın mensuplarını şirketin baş ürün yöneticisi olan Panos Panay’ın katıldığı bir etkinlikte bir araya getirdi. Tahmin edileceği üzere, bu ayın başında tanıtılan Surface Duo ile ilgili birçok soru soruldu. Panay bu sorulara açık şekilde cevap vermedi, ancak Microsoft’un yüksek kalitede bir kamera üzerinde çalıştığını belirtti.

Gösterilen ilk Surface Duo prototipinde sadece tek bir selfie kamerası görünüyor. Arka tarafta büyük bir yuvarlak girinti dikkat çekiyor. Muhtemelen burası kamera modülünün yerleştirileceği bölüm olacaktır. Ancak burası yine sadece tek bir kameraya ev sahipliği yapıyor gibi görünüyor.

Surface Duo’nun planlanan çıkışına bir yıllık süre var ve aradan geçen zamanda çok şey değişebilir. Ancak Microsoft’un ortaya yerleştireceği kamera modülü ne kadar iyi olabilir? Cihazın her iki yarısı da fazlasıyla ince. Doğrusu öyle olması gerekiyor, çünkü cihaz kapatıldığı zaman kalınlık makul sınırın üstüne çıkmamalı.

Bu arada Microsoft’un ilginç bir patenti gün yüzüne çıktı. Patent ayrı bir lens grubu ve bir görüntü sensörü tanımlıyor. Bunların pozisyonu ihtiyaç duyulduğu zaman tetik mekanizması sayesinde değiştiriliyor. Gerekmediği zamanlarda ise sensör uzağa taşınıyor ve optik modül de geri çekilmiş bir pozisyona geçiyor.

Microsoft, ince bir kamera modülünden mükemmel görüntü kalitesini elde etmek için patentini aldığı bu teknolojiyi kullanabilir. Belki de şirketin başka bir planı vardır. Bunun önümüzdeki bir yıl içinde netleştiğini göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER