Teknoloji

Microsoft Surface Duo için iki yeni sertifika

microsoft surface duo

Microsoft, Surface Duo adını verdiği çift ekranlı Android telefonunu geçtiğimiz sonbaharda duyurmuştu. Şirket akıllı telefonun çıkışı içinse 2020’nin sonlarını işaret etmişti. Bir süredir akıllı telefonun bu tarihten daha erken piyasaya sürülebileceğine dair dedikodular etrafta dolaşsa da, Microsoft’tan henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil. Ancak iki yeni sertifika, Surface Duo’nun çıkışının çok da uzak olmayabileceğini gösteriyor.

Microsoft’un çift ekranlı telefonu, Bluetooth SIG veri tabanında Surface Model 1930 olarak görüldü. Bu sertifika, Surface Duo’nun Bluetooth 5.0 bağlantısını destekleyeceği dışında bir şey göstermiyor.

Ancak akıllı telefonun aldığı tek sertifika Bluetooth sertifikası değil. Surface Duo, ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanında da görüldü. Buna göre, akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak. NFC ve 802.11ac Wi-Fi desteğinin varlığı da bu sertifikayla gözler önüne seriliyor. Sertifikaların sayısının artması, telefonun çıkışının yaklaştığını işaret ediyor.

Microsoft Surface Duo, iki adet 5.6 inç büyüklüğünde AMOLED ekranla gelecek. Qualcomm Snapdragon 855 işlemci ve 3460 mAh kapasiteli pil de telefonun bilinen özellikleri arasında bulunuyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 10 ile çıkacağı, ancak kısa süre içinde Android 11 ile güncelleneceği de iddialar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER