Teknoloji

Microsoft Surface Duo için dayanıklılık şikayetleri gündeme gelmeye başladı

microsoft surface duo

Microsoft Surface Duo geçtiğimiz yıl duyurulmuş ve bir süre önce satışa sunulmuştu. Çift ekranlı tasarımıyla hemen dikkatleri çeken Surface Duo, henüz tam anlamıyla hazır hâle gelmeyen yazılım deneyiminin gölgesinde kalmış gibi görünüyor. Yüksek bir fiyat karşılığında satılan telefonun tasarımının getirdiği fiziksel defolar da yavaş yavaş gündemde yer buluyor. Tamir etmesi epey zor olan cihazın dayanıklılığı konusunda da bazı soru işaretleri ortaya çıkmış durumda.

JerryRigEverything’den Zach Nelson, bir süre öne Surface Duo’yu her zaman uyguladığı dayanıklılık testlerinden geçirmişti. Telefon bu testlerin ardından hayatta kalmayı başarsa da, bunu “ağır yaralı kurtulmak” şeklinde tanımlamak daha mantıklı görünmüştü. Plastik kasa oldukça gıcırdayıp esnese de, menteşe sistemi nedeniyle tamamen ikiye ayrılmaktan kurtulmuştu. Son haberler, menteşenin dayanıklılığı konusunda soru işaretleri doğuruyor.

Surface Duo sahiplerinin cihazlarının menteşeleriyle yaşadıkları sorunlar, Reddit gibi platformlarda da gündeme gelmeye başladı. Kullanıcılardan biri üst menteşenin artık çalışmadığını belirtirken, pek çok kişi de mekanizmanın bazı zamanlarda kapanmaması gibi bir durumla karşılaştığını ifade etti. Surface Duo’nun yapısal bütünlüğünü düşününce bunun kullanıcılar için can sıkıcı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Galaxy Z Fold 2 veya Motorola Razr gibi gerçekten katlanabilir telefonlara kıyasla Surface Duo’nun menteşe sistemi oldukça basit. Bu basitliğin dayanıklılığı artıracağı düşünülse de, işler planlandığı gibi gitmemişe benziyor.

Microsoft Surface Duo hakkındaki şikayetler sadece menteşe sistemiyle sınırlı kalmıyor. USB-C girişinin etrafındaki plastik çerçevenin de çok düşük bir kuvvet uygulandığında bile kırıldığı belirtiliyor. Bu şikayetlerin engellenmesi içinse Microsoft’un tıpkı zamanında yaptığı gibi bir tasarım değişikliğine gitmesi gerekiyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER