Teknoloji

Microsoft Surface Duo’nun çıkış tarihi için en net iddia

microsoft surface duo

Çift ekranlı Microsoft Surface Duo tanıtıldığında cihazın çıkışı için 2020’nin sonları işaret edilmişti. Ancak geçtiğimiz ilkbahar itibarıyla Microsoft’un çift ekranlı telefonunu bu tarihten daha önce piyasaya sürebileceği iddiası etrafta dolaşmaya başladı. Şirket yöneticilerinin Surface Duo’lu paylaşımları da bu beklentiyi biraz daha güçlendirdi.

Microsoft’un Samsung’un yeni katlanabilir telefonuna kısa sürede yanıt vermek adına Surface Duo’yu temmuz ayında piyasaya sürebileceği öne sürülmüştü. Bu iddia gerçeğe dönüşmedi. Ancak Windows Central sitesinin editörlerinden Zac Bowden’in paylaşımı, Microsoft’un yaz bitmeden Surface Duo’yu piyasaya süreceğini gösteriyor.

Surface Duo’nun üretiminin başladığını belirten Bowden, katlanabilir ekranlı telefonun sevkiyatlarının 24 Ağustos’ta başlayacağını ifade etti. Bu da Surface Duo’yu raflarda görmek için 1 aydan kısa bir süre kaldığı anlamına geliyor.

Microsoft Surface Duo, Qualcomm Snapdragon 855 işlemciyle gelecek. Bu nedenle telefonun Galaxy Z Fold 2’ye karşı somut bir dezavantajı olacağı söylenebilir. RAM kapasitesi ve kameralar da Surface Duo’nun rakibinin gerisinde kalacağı noktalar arasında sayılıyor. Bu durumun Surface Duo’nun satışlarını nasıl etkileyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER