Teknoloji

Microsoft Surface Book 2 oyun için uygun bir bilgisayar değil

microsoft surface book 2 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft surface book 2Microsoft Surface Book 2, ekim ayının ortasında resmiyet kazanmıştı. Tasarımı ve performansıyla kullananları etkilemeyi başaran Surface Book 2’nin piliyle ilgili bir sorun ortaya çıktı. Sistemden yüksek performans talep edilen oyunlar için Güç Modu en üst seviyeye getirildiğinde bilgisayarın pili oldukça hızlı biçimde tükeniyor.

The Verge sitesinde yer alan habere göre, Destiny 2 gibi bir oyun Surface Book 2 üzerinde en yüksek ayarlarla oynandığında cihazın pili saatte yaklaşık yüzde 10’luk bir oranla tükeniyor. Söz konusu durum, Microsoft tarafından da doğrulandı.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Surface Book 2’nin Güç Modu, kullanıcılara performans ve pil ömrü konusunda kontrol yetkisi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bazı yoğun ve uzun süreli oyun senaryolarında Güç Modu en yüksek seviyeye getirildiğinde, cihaz güç kaynağına bağlı olsa bile, pil ömrü azalabilmektedir. Ancak güç yönetimi tasarımı sayesinde pil asla tamamen tükenmemektedir. Dolayısıyla kullanıcıların çalışma ve oyun deneyimleri kesintiye uğramamaktadır.”

Microsoft tarafından yapılan açıklamanın başında, Surface Book 2’nin kreatif profesyonellere yönelik bir cihaz olduğu yeniden hatırlatıldı. Şirket, dizüstü bilgisayarın özellikle tasarımcılara, geliştiricilere ve mühendislere uygun bir dizüstü bilgisayar olduğunun altını çizdi.

Microsoft Surface Book 2 şarj probleminin temelinde şarj ünitesi yatıyor

Microsoft Surface Book 2 ile ilgili şarj probleminin temelinde bilgisayar ile birlikte gelen şarj ünitesinin sadece 95W güç sağlayabilmesi yatıyor. Bu da hem ekran kartından hem de işlemciden maksimum verim almaya çalışırken yetersiz kalabiliyor. Sadece ekran kartı, en üst sınırı zorladığında 75 ila 80W güç tüketebiliyor.

İLGİLİ HABERLER