Teknoloji

Microsoft Surface serisinde radikal değişim hazırlığında

microsoft surface
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Surface ailesine 2020’nin ilk yarısı itibarıyla radikal bir ekleme yapabilir. Şirketin çift ekranlı bir tablet üstünde çalıştığına dair dedikodular geçtiğimiz yıldan bu yana etrafta dolaşıyor. Yazılım devinin bu ay içinde çalışanlarına benzer formatta bir cihazı gösterdiği de iddia ediliyor.

Pazar analiz şirketi IHS Markit tarafından Forbes dergisine yapılan açıklamaya göre, Microsoft’un çift ekranlı tableti 2020’nin ilk altı ayı itibarıyla gözler önüne çıkabilir. Çift ekranın varlığı yeterince ilgi çekici olsa da, bu tabletin hem Apple’ın iCloud platformunu hem de Android uygulamalarını destekleyeceği iddiası konuyu biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.

IHS Markit’in tedarik zincirinden elde ettiği bilgilere göre, yeni Surface’te 4:3 görüntü oranına sahip 9 inç büyüklüğünde iki ekran bulunacak. Tablette işletim sistemi olarak Windows Lite kullanılacak. Intel ve Microsoft’un katlanabilir bir tablet için birlikte çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. IHS Markit’e göre, çift ekranlı Surface’te Intel’in 10 nm. Lakefield işlemcisini taşıyacak. Bu tabletin LTE veya 5G desteğine sahip olması da beklentiler arasında yer alıyor.

Çift ekranlı Microsoft Surface için ödenmesi gereken bedel konusunda şu an için ortada somut bir işaret bulunmuyor. Tabletin ilk etapta nasıl bir kitleye ulaşabileceği konusunda da şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Pek çok şirketin çift ekranlı tablet üretme konusunda istekli olduğu da biliniyor. Dolayısıyla Microsoft’un bu konuda bir hamle yapmasına pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER