Teknoloji

Microsoft Surface Pro 6 gelecek yıl yepyeni tasarımla gelecek

surface pro 6Microsoft, söylentilere bakılırsa gelecek yıl Surface Pro’da büyük bir tasarım değişikliği planlıyor. ZDNet’ten Mary Jo Foley’nin haberine göre, Surface Pro 6 adıyla anılması muhtemel cihaz 2019’un ortalarından önce gelmeyecek. Ancak büyük oranda yeniden tasarlanmış biçimde tüketicilerin karşısına çıkacak.

Yeni tasarımın neler getireceği açık biçimde bilinmiyor. Ancak Microsoft’un önümüzdeki sonbaharda Intel’in 8. nesil işlemcileriyle dar kapsamlı bir güncelleme hazırladığı da söyleniyor. Thurrott.com ise Surface Pro 6’nın şirket içinde Carmel adıyla anıldığına dikkat çekiyor.

ZDNet, önümüzdeki sonbaharda en yeni Intel işlemcilere sahip Surface Laptop’un da çıkabileceğini öne sürüyor. Ancak yenilenmiş Surface Pro ya da Surface Laptop’a USB-C portunun eklenip eklenmeyeceği konusunda doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor. Microsoft’un her iki cihazına da USB-C portu eklemesi mantıklı olacaktır. Ne de olsa şirket, Surface Book 2’de USB-C portuna yer vermişti.

Öte yandan Microsoft’un önümüzdeki nesil için de Surface Connector bağlantısını tutabileceği belirtiliyor. Ayrıca şirketinin Surface markalı bir başlık hazırlamakta olduğu da konuşuluyor. ZDNet, bu gizemli cihazın Jabra Evolve’a benzeyeceğini dile getiriyor.

Geçen ay Bloomberg tarafından geçilen haberde, Microsoft’un eğitim alanında Chromebook ve iPad ile daha iyi şekilde rekabet edebilmek için 400 dolarlık Surface tabletler üzerinde çalıştığı öne sürülüyordu. Yeni Surface tabletler muhtemelen 10 inç ekranlar, USB-C üzerinden şarj ve mevcut Surface Pro modellerinden yüzde 20 daha hafif gövde gibi özelliklere sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER