Teknoloji

Microsoft Surface 2.0 teknolojili Samsung SUR40 tanıtıldı

Samsung’un Microsoft’un ikinci nesil masa bilgisayar platformu Surface 2.0’ı ve yine Microsoft’un PixelSense dokunmatik ekran teknolojisini kullanarak geliştirdiği çoklu dokunmatik masa bilgisayarı Samsung SUR40 piyasaya çıkmaya hazır.

Samsung SUR40’ta 40 inç’lik, 1080p Full HD LCD ekran yer alıyor ve bu ekran Gorilla Cam ile dış ortamın etkilerinden koorunuyor. Surface 2.o teknolojili SUR40 bir masa gibi konumlandırılabildiği gibi dikey olarak duvara da asılabiliyor. Ancak duvara asılması durumunda masanın altında yer alan ve parmak dokunuşlarının tanınmasını sağlayan kameralar devre dışı kalıyor. Neyse ki, PixelSense teknolojisi sayesinde yüzey üzerinde aynı anda 50 farklı dokunma noktası kullanılabiliyor, yani bu birkaç kişinin masaya parmaklarını değdirerek kullanmasına olanak sağlıyor.

Masa bilgisayarının içinde AMD tabanlı bir işlemci yer alıyor. Windows 7 tabanlı üründe Microsoft’un Surface 2.0 platformu çalışıyor. Surface 2.0 yazılım geliştirme aracı sayesinde yazılım geliştiriciler masa bilgisayarı için özelleştirilmiş uygulamalar geliştirebiliyor. Ancak yazılım geliştiricilerinin bu masayı satın alması pek kolay olmayabilir. Sadece bilgisayar parçası 8400$’dan satılıyor. Eğer ayaklar da alınırsa, o zaman fiyat 9049$’a çıkıyor. Samsung SUR40’ın sevkiyatına bu ay içinde başlanacak.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER