Teknoloji

Microsoft süper ekran çözünürlüklü 7 inç, 7.5 inç ve 10.6 inç Windows 8 tabletleri değerlendiriyor

Microsoft’un Build konferansı için geri sayımın sürdüğü dönemde şirketin etkinlikte yeni bir Surface duyurusu yapmasını bekleyenlerin sayısı hiç de az değildi. Ancak konferanstaki ana Microsoft etkinliklerinin tamamlanmasıyla birlikte ortada 7 veya 8 inç’lik bir Surface’in ya da Haswell işlemciyle yenilenmiş bir Surface Pro’nun olmadığı anlaşıldı. Yine de, Microsoft 7 ve 8 inç tabletlerin geleceğine ilişkin bazı ipuçları vermeyi ihmal etmedi.

microsoft-build-ekran-boyutu-280613

Build’de farklı ekran boyutları için uygulama inşa etme üzerine düzenlenen bir oturumda Windows 8.1 işletim sistemli tabletlerde kullanılması öngörülen bazı ekran boyutları şirket tarafından açığa çıkarıldı. Her ne kadar liste şirketin yazılımcılar için hazırladığı araçta görülse de, bir ekran boyutu ve çözünürlüğü özellikle dikkat çekti: 10.6 inç ekran ve 2560 x 1440 piksel çözünürlük. Microsoft’un mevcut Surface Pro tableti 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olan 10.6 inç’lik bir ekran barındırıyor. 10.6 inç’in PC üreticileri tarafından tercih edilen bir ekran boyutu olmaması nedeniyle yüksek bir çözünürlüğün seçenekler arasına eklenmesi şaşkınlıkla karşılandı. Çoğu PC üreticisinin dizüstü bilgisayar ve tabletler için 13.3 ve 11.6 inç’lik paneller kullanmayı tercih ettiği bilinirken, Microsoft hangi şirketlerin 10.6 inç’lik cihazlar üretebileceği konusunda bir bilgi vermedi.

Küçük tabletler cephesindeyse Microsoft’un yazılımcı araçları 1920 x 1200 piksel çözünürlüğündeki 7 inç ve 1440 x 1080 piksel çözünürlüğündeki 7.5 inç ekranları işaret ediyor. 7 inç’ten bahsedilmesi Microsoft’un üreticilerin yüksek ekran çözünürlüğe sahip küçük boyutlu cihazlar hazırlaması konusundaki isteğini bir kez daha gösteriyor. 7.5 inç’ten bahsedilmesiyse 16:10 yerine 4:3 görüntü oranı kullanılabileceği anlamına geliyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER