Teknoloji

Microsoft Sunrise takvim uygulamasının fişini tamamen çekti

microsoft-sunrise-140916cMicrosoft Sunrise takvim uygulamasını, kapanışını bir süre erteledikten sonra artık tamamen kapatıyor. Sunrise’ın en iyi özelliklerinin Outlook’a eklenmesiyle birlikte bir zamanların popüler takvim uygulaması için güneş gerçek anlamda batmış oldu.

Microsoft’un takvim ve e-posta uygulaması Outlook’un iOS ve Android versiyonlarına getirdiği son güncelleme, Sunrise’ın en iyi özelliklerinin tamamının bu uygulamaya eklenmesini sağlıyor.

Güncellemeden sonra Outlook, randevu kayıtlarındaki metinlerle otomatik olarak uyum sağlayacak simgeler sunmaya başlıyor. Eğer takviminizde ‘Ali ile kahve ve sohbet’ şeklinde bir kayıt varsa, bu kaydın yanına kahve ikonu otomatik olarak ekleniyor. Böylelikle gün içindeki randevulara görsel nitelik katılıyor, güne hızlı ve anlamlı bir bakış atılması sağlanıyor.

Outlook’un takvimi bundan böyle adresleri de otomatik olarak tamamlayacak, bir randevunun konumunu harita üzerinde işaretleyecek. Sunrise’ın özellikleri arasında bulunan, Takvim İnternetleri olarak adlandırabileceğimiz özellik de ekleniyor. Böylelikle favori takımınızın maç takvimini ve benzeri takvimleri kendi takviminize kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Microsoft Sunset’i yaklaşık bir yıl önce satın almış ve hemen ardından da Sunset’in Outlook’a entegre edileceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanan bir blog yazısında Sunset’in ağustos ayı sonunda kapatılacağı söylenmişti. Ancak Microsoft bu süreyi düne kadar uzattı ve yayınlanan en son Outlook güncellemesiyle birlikte Sunrise’ın da fişi çekilmiş oldu.

Tüm bu iyileştirmeler sayesinde Outlook daha iyi bir takvim uygulaması hâline geliyor. Ancak Sunset’in işlevlerini, e-posta istemcileri arasında geçiş yapmadan kullanmak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Akıllı telefon uygulamaları genellikle bir işi iyi yapmaya odaklanır. Ne var ki, Outlook’un hedefi iki farklı işlevi yerine getirmeye çalışmak. Bunda başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek.

Ancak Outlook uygulamasının mantığına baktığımızda hedefin tutmasının mümkün olduğunu düşünebiliriz. Outlook masaüstünde takvim ve e-postas yönetimini bir arada gerçekleştiren, özellikle çalışanların sıklıkla kullandığı bir uygulama. Mobilde de iki önemli işlevi birleştiren bir Outlook uygulaması, özellikle çalışanların fazlasıyla ilgi gösterdiği bir uygulama hâline gelebilir. Bununla birlikte mobil cihazlardaki her bir uygulamanın tek bir ana görevi olduğunu düşünenler de mevcut. Onlara göre, Microsoft’un bu Outlook hamlesi tutmayacak, bu nedenle şirket takvim işlevini başka bir uygulama altında olacak şekilde ayırmalı.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER