EğlenceTeknoloji

Microsoft Store Xbox oyunlarının desteklediği dilleri gösterecek

microsoft store xbox

Microsoft’un çevrimiçi mağazası Microsoft Store, Xbox oyunlarının hangi dilleri desteklediğini kullanıcılarına gösterecek. Bunun için mağazaya Microsoft tarafından “Diller” olarak adlandırılan bir etiket ekleniyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, bu etiket sayesinde oyuncuların satın almayı veya oynamak istedikleri oyunlara daha kolay karar vermeleri amaçlanıyor. Kullanıcılara bu etiketle oyunun arayüz, ses ve altyazı dilleriyle ilgili bilgiler verilecek.

Konsol sahiplerinin varsayılan dil olarak ayarladıkları dil, Microsoft Store’daki listede ilk sırada gösterilecek. 27 dili kapsayan bu özellik, yerelleştirme çalışmalarının oyunun hangi bölümlerine dokunduğunu anlamaya yardımcı olacak. Yüzlerce oyuna bu etiketin eklendiğini belirten Microsoft, sayının önümüzdeki dönemde artacağının sözünü vermeyi ihmal etmedi.

Microsoft’un yerelleştirme konusundaki çalışmaları geçmişte eleştiri konusu olmuştu. Güney Kore gibi ülkelerde oyuncular, hangi oyunların Koreceyi desteklediğini gösteren listeler hazırlamıştı. Nintendo ve Steam gibi platformlarda ise dil desteği rehberleri uzun süredir mevcut.

Microsoft Store, Xbox oyuncularının kendilerine uygun oyunları daha kolay bulmasına yardımcı olacak özelliklerle yenilenmeye devam edecek. Bu özelliklerin ne olacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER