Teknoloji

Microsoft yeni internet tarayıcısı Spartan’da eklentileri destekleyecek

microsoft-windows-10-project-spartan

Microsoft, Internet Explorer’ın yerini alması için hazırladığı yeni internet tarayıcısında eklenti desteği de sunacak. Halihazırda Spartan kod adıyla anılan yeni internet tarayıcısı, Windows 10 işletim sistemli PC, telefon ve tabletlerle birlikte gelecek. Spartan’ın eklenti desteğinin nasıl işleyeceği henüz tam olarak bilinmese de, desteğin varlığı Microsoft’un internet tarayıcısı ekibi tarafından Twitter aracılığıyla doğrulandı.

Internet Explorer 11 için de çeşitli eklentiler bulunsa da, bunların Google Chrome veya Mozilla Firefox için hazırlanan popüler eklentilerden daha farklı bir yerde durduğunu belirtmek gerekiyor. Microsoft’un Chrome eklenti yazılımcılarının çalışmalarını Spartan’a aktarabilecekleri yolları test ettiği belirtilirken, ortaya çıkan sonucun Chrome eklentilerine benzer bir deneyim sunması bekleniyor. Uzun yıllardır tam anlamıyla işleyen bir eklenti desteğinden mahrum olan Internet Explorer, eski ActiveX teknolojisiyle tarayıcının işlevselliğini uzatmaya çalışıyor.

Yeni eklenti desteğinin Microsoft’un Spartan ve Internet Explorer’ı ayrı tutma konusundaki isteğiyle de bağlantılı olduğu düşünülüyor. Windows 10’un bazı sürümleri uyumluluk kaynaklı nedenlerden ötürü hem Spartan hem de Internet Explorer’ı barındıracak. Spartan’da Edge adını taşıyan yeni bir rendering motoru kullanan şirket, yeni internet tarayıcısının Windows 7 ve 8’e gelip gelmeyeceği konusundaysa bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER