EğlenceManşetler

Microsoft’tan Sony’ye yeni Call of Duty teklifi

call of duty sony microsoft

Microsoft Sony’ye Call of Duty oyunlarının PlayStation’da oynanabilmesi için 10 yıllık yeni bir sözleşme teklif ettiğini açıkladı. Bu anlaşmanın geçerli olabilmesi için Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının onaylanması gerekiyor. Yazılım devinin Sony’ye sunduğu teklifi, The Wall Street Journal için bir makale kaleme alan Microsoft Başkanı Brad Smith açıkladı. Sony’nin Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına en yüksek sesle itiraz eden şirket olduğunu belirten Smith, rakiplerinin tavrını “Netflix’in yükselişine Blockbuster’ın verdiği tepkiyi veriyorlarlar” sözleriyle özetledi.

Smith şu ifadeleri kullandı: “Sony’ye her yeni Call of Duty oyununun Xbox ile eş zamanlı şekilde PlayStation’a gelmesi için bir teklif sunduk. Aynı taahhütü diğer platformlar için vermeye ve bunun ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nde yetkili kurumlarca denetlenmesine hazırız.”

Bu tarz bir tavizin izleri daha önce görülmüştü. The New York Times’ın haberine göre, Microsoft Sony’ye bu teklifi 11 Kasım’da sundu. Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer da verdiği bir röportajda Sony ile uzun soluklu bir anlaşmaya hazır olduğunu dile getirmişti.

Microsoft Sony’ye taviz vermeye hazır olduğunu belli etmişti

Microsoft’un Call of Duty’yi PlayStation’da tutmak için Sony’ye taviz vermeye hazır olduğu zaten biliniyordu. Bu tavizin temel amacının da Activision Blizzard anlaşmasının yetkili kurumlar tarafından onaylanması olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Anlaşmayı değerlendiren pek çok kurum, Call of Duty’nin oyun pazarındaki etkisini de özellikle mercek altına alıyor.

Microsoft Sony’ye sunduğu bu teklifle rakibinin itirazlarını durdurmayı amaçlıyor. Ancak Sony geri adım atsa bile, Microsoft’un önünde zorlu bir yolun olduğunu söylemek gerekiyor. Anlaşma dünyanın dört bir yanında farklı kurumlar tarafından inceleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER