Teknoloji

Yeni Microsoft Slim Pen 2 ile gerçek bir kalem kullanma hissi

microsoft slim pen 2

Microsoft, Slim Pen’i Surface Pro 8‘in klavyesine manyetik olarak tutturulabilecek biçimde yeniledi. Yeni Slim Pen 2, Microsoft G6 adlı özel bir çipe ve yazma ve çizmeyi daha gerçekçi hissettirmeyi amaçlayan dokunsal işlevselliğe sahiptir. Microsoft, birkaç uygulamada çalışmak için dokunsal teknolojiyi genişlettiğini söylüyor. Ayrıca şirket kalemi Adobe Photoshop’ta kullanarak da sergiledi.

Microsoft’un etkinliğinde kalemi kullanan sanatçı, keskin ucunun kullanımı daha kolay ve daha duyarlı hale getirdiğini belirtti. Kalem kapağı aracılığıyla Surface Pro 8, Surface Go 3, Pro X ve Surface Duo 2 dahil olmak üzere çarşamba günü duyurulan her yeni ürünle çalışabilir. Yeni Surface Laptop Studio‘nun yanına da manyetik olarak takılabilir.

Microsoft, Slim Pen 2’nin artan doğruluk ve “inanılmaz” gölgeleme sunduğunu söylüyor. 129,99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip Slim Pen 2’deki en dikkate değer yeni özellik, yazma ve çizmeyi daha gerçekçi hissettirmeyi amaçlayan dokunsal işlevselliktir. Ek olarak, donanım özelliği, desteklenen uygulamalarda hareketleri kullandığınızda dokunsal sinyaller gönderebilir. Örneğin Microsoft Word’de, silmek için bir kelimeyi karaladığınızda veya seçmek veya vurgulamak için metni daire içine aldığınızda bir titreşim hissedeceksiniz. Bunun ne kadar yaygın bir şekilde benimsendiğini yakında göreceğiz, ancak ne olursa olsun, özellikle erişilebilirlik açısından bu iyi bir fikir olarak nitelendirilebilir.

Bu akıllı dokunsal özellik, Windows 11 ile çalışan yeni Surface Pro 8 ve Surface Laptop Studio da dahil olmak üzere yalnızca belirli cihazlarda destekleniyor. Yine de, Microsoft Pen Protokolünü destekleyen cihazların yanı sıra, eski ve yeni çok çeşitli Surface cihazlarıyla uyumludur.

Microsoft Slim Pen 2 destekli cihazların tam listesi aşağıda yer alıyor:

  • Surface Laptop Studio
  • Surface Pro 3 to Pro 8
  • Surface Pro X
  • Surface Duo, Duo 2
  • Surface Go, Surface Go 2, Surface Go 3
  • Surface Hub 2S
  • Surface Laptop 1 to 4
  • Surface Studio 1, 2
  • Surface Book 1 to 3
  • Microsoft Pen Protokolünü destekleyen ve Surface olmayan cihazlar (MPP)

Slim Pen 2, Bluetooth 5.0’ı destekliyor ve Microsoft, şarj başına 15 saate kadar sürebileceğini söylüyor. Şarj işlemine gelince, birden fazla seçenek var. Ayrı satılan bir şarj cihazı olacak ve Slim Pen 1 USB-C şarj tabanı yakında bu yenisini şarj edebilmek için bir güncelleme alacak. Ayrıca Surface Pro Signature Keyboard’a, Surface Laptop Studio’nun yanına veya Surface Duo 2’nin kalem kapağına manyetik olarak takılıyken kablosuz olarak şarj edilebilir.

Microsoft, Surface Slim Pen 2’nin çarşamba günü 129,99 dolar karşılığında ön siparişe sunulduğunu söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER