Teknoloji

Microsoft Slack rakibi olacak bir Skype servisi hazırlıyor

microsoft slack
microsoft slack
Görsel: MSPowerUser

Slack’e ciddi bir rakip geliyor. Skype ile kurumlarda iletişim için güçlü bir araca sahip olan Microsoft, söz konusu kurum için mesajlaşmalar olduğunda, Slack kadar güçlü bir araca sahip değil. Gelen haberler şirketin bu açığı kapatmak için çalıştığını işaret ediyor.

MSPowerUser’ın haberine göre, Microsoft Slack’tekine benzer işlevler sunan yeni bir mesajlaşma yazılımı geliştiriyor. Skype Teams olarak adlandırılan bu proje kurumlara, büyük boyutlu ekiplere, basın odalarına ve daha buna benzer birçok alana ve kitleye hizmet verecek.

Slack şu anda, özellikle yurt dışında birçok şirket tarafından kullanılıyor. Bu durumda Skype’ın arkasındaki kişileri pek memnun etmiyor olmalı. Ne de olsa, Skype’ın da sohbet özelliği var ve görüntülü görüşme gibi daha değerli özelliklere sahip. Üstelik Skype markası çalışanlar arasında da epey biliniyor.

Microsoft, Skype Teams ile Slack kullanıcılarını kendisine çekmeye çalışacak. Slack’e benzeyeceği tahmin edilen bu uygulamanın kanallar, gruplar için özel mesajlaşma, dosya paylaşımı, emoji desteği ve GIF animasyonlar gibi Slack’te bulunan özelliklere sahip olması bekleniyor.

Ayrıca Skype Teams’de dizi görünümüne sahip mesajlaşmaların sunulması bekleniyor. Böylelikle kullanıcılar gelen bir yoruma anında cevap verebilecekler. Ayrıca Skype’ın varlığı sayesinde, kullanıcılar görüntülü görüşmeleri hem kanallar hem de özel mesajlaşmalar üzerinde başlatabilecekler.

Bundan birkaç ay önce Microsoft’un Slack’i 8 milyon dolar karşılığında satın almayı düşündüğü şeklinde haberler çıkmıştı. Ancak Microsoft kurucusu Bill Gates ve CEO Satya Nadella bu satın alma fikrine ikna olmamışlardı. Microsoft, mevcut servisi satın almak yerine Skype’ı Slack’tekine benzer işlevlerle zenginleştirme yolunu tercih etmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER