Teknoloji

Microsoft’tan Slack yasağı

Slack microsoft dm

Microsoft 100 binden fazla çalışanının Slack kullanımına yasak getirdi. GeekWire‘da yer alan habere göre, yazılım devinin kullanımını desteklemediği uygulama ve servisler arasında Amazon Web Services ve Google Dokümanlar da yer alıyor. Slack’in yasaklanma nedeni olarak pek çok kişinin aklına ilk başta Microsoft’un rakip ürünü Teams’in varlığı geliyor. Ancak yazılım devi bu kararın temelinde Slack Free ve Slack Plus’ın güvenlik açıkları olduğunu beliriyor.

Konuyla ilgili olarak Microsoft’ta çalışanlara gönderilen bilgi notunda şu ifadeler yer alıyor: “Slack Free, Slack Standard ve Slack Plus versiyonları Microsoft’un fikri mülkiyet eserlerini yeterli şekilde korumak için gerekli kontrollere sahip değil. Bu çözümlerin mevcut kullanıcılarının sohbet geçmişlerini ve Microsoft’taki işleriyle ilgili dosyalarını Microsoft Teams’e taşıması gerekiyor. Microsoft Teams de Slack ile aynı özellikleri sunuyor. Slack Enterprise Grid gerekli güvenlik protokollerine sahip olsa da, rakip bir yazılım yerine Teams’in kullanımını destekliyoruz.”

Microsoft’un açıklaması, çalışanlarının Slack Enterprise Grid kullanımına devam edebileceği anlamına geliyor. Ancak maliyetler nedeniyle şirket içinde pek çok grubun Teams’e geçiş yapması bekleniyor. Amazon Web Services ve Google Dokümanlar kullanımının ise kurumsal anlamda makul bir sebebinin olması gerektiği ifade ediliyor. Yazılım devinin kendi sahibi olduğu GitHub’ın kullanımını desteklemediğini de belirtmekte fayda var.

Microsoft’un listesi, güvenlik açısından bakıldığında anlaşılabiliyor. Ancak şirketin çalışanlarının rakiplerini tanıyabilmek ve anlayabilmek için onların ürün ve servislerini kullanması gerektiği gerçeği değişmiyor. Dolayısıyla Amazon Web Services ve Google Dokümanlar’ı kullanmak için ortada makul sebeplerin olduğu söylenebilir.

Microsoft Slack ile oldukça agresif biçimde rekabet ediyor. Ancak bu rekabete rağmen, Slack kısa süre önce Office 365 entegrasyonunu kullanıma sunmuş ve iki şirket arasındaki mesafeyi kısaltmıştı.

İLGİLİ HABERLER