Manşetler

Microsoft Skype’ı 8.5 milyar dolar karşılığında satın aldı

Microsoft ile Skype arasında süren pazarlıklar sonucunda anlaşmanın sağlandığı biliniyordu ve bu konuyla ilgili haberi bu sabah size aktarmıştık. Nihayet Microsoft’tan konuyla ilgili bir basın açıklaması geldi ve konu resmiyet kazanmış oldu.

Redmond merkezli yazılım devi Microsoft internet telefon şirketi Skype’ı 8.5 milyar dolar karşılığında satın alıyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında Xbox ve Kinect’e Skype desteğinin ekleneceği belirtilirken Windows Phone cihazlarına yönelik Skype desteği ve özellikleri de gözardı edilmiyor. Microsoft’un Skype’ı satın almasında hem oyun hem de mobil tarafta yapmayı düşündükleri etkili olmuşa benziyor.

Microsoft’un Skype’ı satın alması Skype’ı Microsoft’un ekosistemi dışında kullananları etkilemeyecek. Microsoft Skype’a yatırım yapmaya ve Skype’ın Microsoft’un sahip olmadığı platformlara desteği sunmaya devam edecek. Yeni bir Microsoft Skype bölümü oluşturulacak ve mevcut Skype CEO’su Tony Bates bu bölümün başına getirilecek. Bates doğrudan Ballmer’a bağlı olacak. Anlaşmanın bu yılın sonuna kadar hayata geçmiş olması bekleniyor.

Microsoft, Skype’ı satın alma olayıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek. TSİ 18.00’de başlayacak olan bu toplantı internet üzerinden de canlı yayınlanacak. Ayrıntıları bu bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER