Manşetler

Microsoft Skype’ı 7 milyar dolara satın alıyor, anlaşma bugün duyurulabilir

Skype’ı Facebook veya Google’ın satın alacağına dair haberler çıkmıştı, ancak son dakikada sürpriz bir alıcı bu işi bozabilir.  Wall Street Journal’ın kaynaklarından aldığı bilgilere göre Steve Ballmer’ın ekibi ve VoIP şirketi pazarlıkları 7 milyar dolar etrafında tamamlamak üzere. All Things D sitesinden Kara Swisher ise işin tamam olduğunu ve her iki şirketin anlaşmasının bugün duyurulacağını açıkladı.

Bu satın alma olayı gerçekleştiği takdirde Microsoft son yıllardaki rekorunu kırmış olacak. Ballmer’ın bu popüler sesli arama servisi için planları olduğu da bu satın almayla birlikte iyice açığa çıkmış oluyor. Belki de, Skype Windows Phone’a entegre edilmiş bir hâlde karşımıza çıkabilir, ne dersiniz? Belki de, Windows Live Messenger ile Skype’ın birleşmesini görebiliriz. Belki de, yapmakta olduğumuz ücretsiz görüşmelerin başlarına reklam alınır.

Microsoft Skype’ı satın alsa bile, Skype’ın Facebook ile planladıkları hayata geçebilir. Ne de olsa, Microsoft ile Facebook’un duygusal bir bağı var.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER