Manşetler

Microsoft Windows Live Messenger’ı Skype çatısı altına katacağını doğruladı

Microsoft’un Skype’ı ön plana çıkarmak adına Windows Live Messenger’ı kapatacağına dair söylentiler doğru çıktı. Her ne kadar Skype’ın 6.0 numaralı güncellemesiyle birlikte Windows Live Messenger hesap sahiplerinin bu hesaplarını kullanarak Skype istemcisine giriş yapılmasının yolu açılmış olsa da, bu hamle Windows Live Messenger kullanıcılarının ayağını Skype’a alıştırmak için yapılmış bir hamle gibi görünüyor. Yazılım devinden yapılan resmi açıklamada Skype’a odaklanılacağı doğrulandı.

Microsoft 2013 yılının başlarında Windows Live Messenger’ın faaliyetlerine dünya çapında son vermeyi amaçlıyor. Şirket kullanıcıları Skype’ın en son versiyonunu yükleyerek Windows Live Messenger hesaplarını Skype hesaplarıyla birleştirme konusunda teşvik etmeye de başladı. Sonlandırma sürecinin bir parçası olarak Microsoft’un 100 milyonun üzerinde Windows Live Messenger kullanıcısını Skype çatısı altına geçirmesi bekleniyor.

Skype kullanmak isteyen Windows Live Messenger kullanıcılarının en son Skype sürümünü indirmeleri, kurulum işlemini tamamladıktan sonra yazılıma Microsoft hesaplarıyla giriş yapmaları gerekiyor. Bunun hemen ardından hazırda bir Skype hesabının bulunup bulunmadığı sorulacak. Eğer varsa, kullanıcı bu hesabını Microsoft hesabıyla ilişkilendirebilecek. Aksi takdirde yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmasına izin verilecek. Hem Skype hem de Messenger kullananların Skype ve Messenger hesaplarını Microsoft hesapları altında birleştirmelerine bu şekilde imkan tanınmış olacak. Microsoft kullanıcıları Windows Live Messenger’dan Skype’a geçiş konusunda destekleyeceği garantisini verdi.

Aslına bakarsanız, Microsoft’un bu hamlesi çok da sürpriz sayılmaz. Hemen hemen aynı amaca hizmet eden iki farklı servisin bir şirket çatısı altında bulunması ne mantıklı ne de verimlilik açısından iyi bir şey. Skype’ın da güçlü bir marka değeri olduğuna göre Microsoft’un tercihini bu isimden yana yapması zor olmasa gerek.

İlgili >> Skype

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER