Teknoloji

Microsoft Skype ve Xbox gibi cihazlar ve servislere odaklanarak yeniden yapılanma üzerinde çalışıyor

microsoft surface buds

İki hafta önce yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı tanıtan Microsoft’un ”cihazlar ve servisler” birimine odaklı bir yeniden yapılanma hareketi üzerinde çalıştığı konuşuluyor. CEO Steve Ballmer da Windows 8’in yayınlanmasından önce ”cihazlar ve servisler” yönüne doğru köklü bir değişim planının ana hatlarını açıklamıştı.

microsoft-logo-030912

AllThingsD’nin haberine göre, şirket bu köklü değişim çerçevesinde şirketin bazı üst düzey yöneticilerine daha geniş roller verilecek. Sunucu ve araçlar biriminin başındaki isim olan Satya Nadella, Skype’ın patronu Tony Bates ve Xbox’tan sorumlu olan Don Mattrick’in adları bu yeni dönemde daha etkin bir konumda olacak yöneticiler arasında geçiyor. Bu yeni yönetim düzeninden şirketin Windows ve Windows Phone gibi birimlerinin nasıl etkileneceği konusundaysa şu an için bir öngörüde bulunulmuş değil.

Xbox One’ı bir oyun konsolu olmanın yanı sıra bir oturma odası eğlence cihazı olarak lanse eden Microsoft’un Xbox One’ı desteklemek amacıyla 7 inç’lik bir Surface tablet üzerinde çalıştığı da gelen haberler arasında. Şirketin Xbox One tanıtımı sırasında Skype entegrasyonu üzerinde de vurgu yapması ve yeni Kinect’in Windows destekli olması da bu yeniden yapılanma sürecinin bir işareti olarak algılanıyor.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER