Teknoloji

Microsoft Skype’ın tasarımında bir kez daha değişikliğe gidiyor

skype web android

Microsoft Skype için yeniden tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Son yıllarda çok kez haberleşme servisinin tasarımını değiştiren yazılım devi, son olarak geçtiğimiz yıl Snapchat esintili Highlights özelliğini de getiren radikal bir tasarım değişikliğine gitmişti.

Highlights’ı Skype’tan çıkarmaya karar veren Microsoft, platformu yeniden sadeleştirmeyi planlıyor. Skype’ın tasarımdan sorumlu direktörü Peter Skillman, uygulama üzerinden görüşme başlatmanın zorlaştığı ve Highlights’ın da kullanıcılar nezdinde bir tutunma yakalayamaması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirtti. Skillman yaptıklarını “bir adım geri atarak sadeleşmek” olarak tanımladı.

Microsoft’un yeni Skype tasarımında insanları hâlâ serviste tutan telefon görüşmesi, video görüşme ve mesajlaşma özellikleri öne çıkıyor. Skype’ın mobil uygulamalarından kimsenin kullanmadığı özellikleri çıkararak arayüzdeki dağınıklığı toplamaya yönelen yazılım devi, masaüstünde ise sohbetleri, aramaları, kişileri ve bildirimleri pencerenin sol üst kısmına taşıyarak uygulama içi navigasyon için merkezi bir konum sağlıyor.

Skillman yeni tasarımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İnsanların Skype uygulamalarını nasıl kullandıklarına baktık, küresel pazarlarda kapsamlı testler gerçekleştirdik ve yeni konseptleri test etmek için prototipler inşa ettik. Sizlerden gelen geri bildirimleri dikkate alıyoruz ve Skype deneyimini bize söyledikleriniz doğrultusunda geliştiriyoruz.”

Microsoft Skype tasarımında geçtiğimiz yıl radikal bir değişiklik gerçekleştirmiş, ancak bu radikal değişiklik pek de iyi karşılanmamıştı. Şirket geçtiğimiz yılın büyük kısmını bu değişikliklerin negatif etkisini kırabilmek adına çalışarak geçirmişti. Yeni masaüstü uygulamasının gördüğü tepkiler de Microsoft’u eski uygulamayı biraz daha yayında tutmaya itmişti.

İLGİLİ HABERLER