Teknoloji

Microsoft SkyDrive.com’un yenilenmiş tasarımını gösterdi, Android uygulaması yolda

Microsoft bulut depolama ve eş zamanlama servisi SkyDrive’ın web arayüzünü bu yaz içinde yeniden tasarlamayı planlıyordu, nihayet yenilenmiş SkyDrive.com üzerindeki örtüyü kaldırdı. Windows ve OS X üzerindeki çalışan istemcilerle daha verimli bir entegrasyona sahip hâle gelen SkyDrive’ın yepyeni Android uygulaması da önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanmış olacak.

SkyDrive.com Microsoft’un Windows Phone 7’den beri kullandığı ve Windows 8’in de önemli niteliklerinden biri olan bölme tabanlı yeni bir kullanıcı arayüzüyle birlikte geliyor. Yeni gelen “anında arama” işlevi masaüstünde arama yapmaya benzer bir deneyim sunuyor, sonuçlar dinamik şekilde güncelleniyor. Diğer özellikler arasında en sık gerçekleştirilen hareketleri üzerinde bulunduran içerik çubuğu; çoklu seçme, sürükleme ve bırakma ile geliştirilmiş sıralama seçenekleri yer alıyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi masaüstü Windows ve OS X işletim sistemleriyle entegrasyon kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre daha iyi hâle getiriliyor. Fotoğraf yükleme hızları iyileştirildi, SkyDrive’ın eş zamanlanacak dosyaları analiz ettiği süre kısaltıldı. Bu arada yeni uygulamaların da bu hafta içinde çıkacağı kaydedildi.

Microsoft, önümüzdeki birkaç hafta içinde SkyDrive’ın Android uygulamasını da yayınlayacağını duyurdu. Uygulamayla ilgili çok fazla bilgi vermeyen Microsoft, bunun Windows Phone ve iOS’teki versiyonlara benzeyeceğini söylemekle yetindi. Kullanıcılar SkyDrive üzerinde depolanan dosyalarda gezinme, fotoğraf yükleme ve paylaşma, SkyDrive dosyalarını diğer uygulamalar üzerinde açma, diğer uygulamalardan dosyaları SkyDrive üzerine kaydetme gibi imkanlara sahip olacak.

SkyDrive’ın web uygulamasına ait ekran görüntülerini aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER