Teknoloji

Microsoft şimdiye kadar 60 milyon Windows 8 lisansı sattı

Microsoft, şimdiye kadar 60 milyon Windows 8 lisansı sattığını açıkladı. Windows Finans ve Pazarlama Şefi Tami Reller tarafından CES kapsamında düzenlenen JP Morgan Teknoloji Forumunda verilen rakam PC üretimi için OEM’lere verilen lisansları ve güncellemeleri de kapsıyor. Bu nedenle 60 milyon rakamı gerçek anlamda Windows 8’i kullanan kişi sayısını yansıtmıyor.

Yazılım üreticisi geçtiğimiz kasım ayında, 26 Ekimde gerçekleşen çıkışın ardından geçen bir aylık süre içinde 40 milyon Windows 8 lisansı sattığını kaydetmişti. Öte yandan Microsoft çıkışından sonra geçen iki aylık süre içinde 60 milyon Windows 7 lisansı satmıştı, ortada hemen hemen aynı tablonun bulunduğu söylenebilir. Ne var ki, Microsoft’un Windows 8 için güncelleme ücretinde büyük bir indirime gittiğini unutmamak gerek, işini sona bırakmayı seven kullanıcılar sunulan fiyat indirimi bitmeden Windows 8’e saldırabilir ve lisans sayısının hızlı bir şekilde yükselmesini sağlayabilir.

Windows 8 lisans satışları belirli bir istikrarı yakalamış gibi görünüyor, ancak PC pazarı Windows’un yeni sürümleriyle birlikte gelen itici gücü bu sefer pek bulamamış gibi görünüyor. Windows PC’lerin satışının yıldan yıla yüzde 11 oranında düşmüş olması bunu gösteriyor. Ancak bu sefer gelen Windows’un sadece kişisel bilgisayarlar için gelmediğini, tablet ve dokunmatik ekranlı bilgisayarlar gibi farklı formlar için de seçenekler sunulduğunu unutmamak gerek. Yani bir tarafta kaybolan ilgi başka tarafın yardımıyla telafi edilebilir.

İlgili >> Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER