Teknoloji

Microsoft Silverlight 2’yi çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Adobe Flash’ın internet videoları alanındaki üstünlüğünü kırmak amacıyla geliştirdiği Silverlight’ın ikinci sürümü Silverlight 2 çıktı. Yeni versiyon tasarımcıların ve geliştiricilerin daha güvenli, erişilebilir bir kullanıcı deneyimi oluşturmalarına ortam sağlayacak yeni özellikler ve araçlarla donatılmış.

Bunun yanında Microsoft, Eclipse Foundation’ın entegre geliştirme ortamı (IDE) ile Silverlight’ın gelişim yeteneklerini arttırmak için açık kaynak topluluklarının desteğini almayı planlıyor. Microsoft’un Permissive Licence adını verdiği lisans altında geliştiriciler Silverlight Control Pack üzerinde çalışma yapabilecekler.

Microsoft Silverlight 2’nin özelliklerini anlatmaya devam ediyor. Yeni Silverlight 2 .NET framework desteği içeriyor. Bu destek şu özellikleri kapsıyor: zengin bir kütüphane; DataGrid, ListBox, Slider, ScrollViewer ve Calendar controls gibi yerleşik kontroller; gelişmiş şablon desteği, derin yakınlaştırma, kapsamlı ağ desteği, genişletilmiş .NET framework dil desteği, gelişmiş içerik koruması; geliştirilmiş sunucu ölçeklenirliği; canlı ortak ekosistemi; çapraz platform ve tarayıcı desteği.

Ziyaret Edin – Silverlight web sitesi

İLGİLİ HABERLER