Teknoloji

Microsoft SharePoint yeni mobil uygulamalarına kavuşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft sharepoint mobilMicrosoft’un kurumsal alandaki rakiplerinin sayısı her geçen gün artıyor. Şirket; Dropbox, Slack ve Box gibi platformların ortaya çıkışına SharePoint yazılımında gerçekleştirdiği iyileştirmelerle yanıt vermeye hazırlanıyor. Microsoft SharePoint, 15 yıldır şirketler tarafından dokümanları organize etmek, web sitesi hazırlamak ve içerik yönetmek için kullanılıyor. 190 milyon kullanıcısı bulunan SharePoint, mobil döneme tam anlamıyla uyum sağlayamamıştı. SharePoint’i yenileyen Microsoft, platformun iOS, Android ve Windows 10 Mobile uygulamalarını görücüye çıkardı.

SharePoint iOS uygulaması, haziran ayının sonu itibarıyla yayınlanacak. Android ve Windows 10 Mobile versiyonları ise yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunulacak. SharePoint’i hareket halindeyken daha erişilir kılmak için geliştirilen mobil uygulamalar, kurumsal şirket içi sitelere ve içeriklere erişim fırsatı sunacak. Microsoft, yeni uygulamaların yanı sıra OneDrive mobil uygulamaları üzerinden SharePoint Online doküman kütüphanelerine erişim imkanı da sağlayacak. OneDrive’dan SharePoint’e kopyalama yapılabilmesi de yenilikler arasında bulunuyor.

Bu iyileştirmelerin SharePoint’i hareket halinde kullanmayı kolaylaştıracağını görmek pek zor değil. Microsoft SharePoint Online doküman kütüphanelerini yıl sonuna kadar yeni OneDrive eş zamanlama istemcisiyle eş zamanlamaya hazırlanıyor. SharePoint sitelerinin Office 365 Grupları ile entegre edilmesi de planlar arasında bulunuyor. Microsoft’un görevleri otomasyon yardımıyla yürütmeyi mümkün kılan yeni aracı Flow da yıl sonu itibarıyla SharePoint’e entegre edilecek.

Microsoft OneDrive evrensel Windows uygulamasını da haziran ayının sonu itibarıyla yayınlamayı planlıyor. Uygulamanın ilk beta versiyonları, Microsoft’un Windows 10 ile vazgeçtiği popüler yer tutucuları barındırmıyor. Gelecek versiyonların veya nihai sürümün bu deneyimi geri getirip getirmeyeceği de henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER