Teknoloji

Microsoft “selfie telefonu” Lumia 730’un ipucunu selfie fotoğrafla verdi

microsoft-lumia-730-selfie-ipucu-010914

Microsoft Lumia 730 adını taşıyacak “selfie telefonunu” önümüzdeki perşembe günü Berlin’de düzenleyeceği bir basın toplantısında tanıtmaya hazırlanıyor. Geçen hafta gönderilen davetiyelerle söz konusu etkinliğin haberi verilmiş, ayrıca davetiyede yer alan “daha fazla yüz zamanı için bize katılın” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz sloganla da davetlileri bir selfie telefonunun beklediği açığa çıkmıştı. Zaten Microsoft cihazlar şefi Stephen Elop da bir şirket toplantısı sırasında “selfie telefonu” olarak nitelendirdiği bir telefonun varlığından söz etmişti.

Geçtiğimiz ayki sızıntılara göre, Lumia 730’da 4.7 inç ekran ve 5 megapiksel çözünürlük desteği sunan ön kamera bulunacak. Ayrıca bu cihazın geçen hafta sızan yeni görüntüleri de Lumia 730’un çift SIM kartlı versiyonu ve Lumia 735 adını taşıyan LTE destekli çeşidinin de bulunacağını göstermişti. Microsoft’un selfie fotoğraflı ön tanıtımı da Lumia 730 gibi selfie odaklı bir telefonun geleceği ihtimalini kuvvetlendiriyor, yine de bu fotoğrafın pazarlama amaçlı bir fotoğraf olup olmadığı tam olarak bilinmiyor.

nokia-lumia-730-735-ipucu-010914

Microsoft’un beklenen telefonuyla ilgili olarak Windows Phone şefi Joe Belfiore de önemli bir ipucu paylaşmıştı. Temmuz ayında Çin’de gerçekleştirilen Cortana lansmanı sırasında Belfiore Weibo hesabı üzerinden bir selfie fotoğraf paylaşmıştı. Bu durum Microsoft’un yeni bir telefon çıkaracağına dair beklentileri ateşlemişti, çünkü Belfiore daha önce de Lumia 1020’yle ilgili bir ipucunu çektiği selfie ile vermişti.

Bu arada Microsoft’un perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısında Lumia 830’u da tanıtması bekleniyor. Lumia 830’un fotoğrafları geçen temmuz ayında sızmıştı. Microsoft Lumia 830’a PureView kamera ekleyecek ve onu makul fiyatlı üst sınıf telefon olarak sunacak.

İLGİLİ HABERLER