Teknoloji

Microsoft’un Seeing AI uygulaması artık el yazısını da okuyabiliyor

microsoft seeing aiMicrosoft Seeing AI adını verdiği iOS uygulaması, bilgisayar görüşünden yararlanarak görme engellilere etraflarındaki dünyayı keşfetmelerinde yardımcı oluyor. Yazılım devi, San Francisco’da düzenlediği yapay zekâ zirvesinde Seeing AI ile ilgili önemli bilgiler verdi. Microsoft etkinlikte uygulamaya eklediği yeni özellikleri de duyurdu.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre, ilk etapta ABD’de yayınlanan uygulamanın indirme sayısı 100 bini geçti. Gelen geri bildirimlerden de memnun olan şirket, Seeing AI uygulamasını 35 ülkeye daha açmaya karar verdi. Söz konusu ülkeler arasında AB üyeleri de bulunuyor.

Kapsama alanı genişleyen uygulama, yeni özellikler kazanıyor. Uygulama artık daha fazla para birimini tanıyacak. Amerikan doları dışında İngiliz sterlini, Kanada doları ve avro da Seeing AI tarafından tanınan para birimlerinin arasına katıldı. Buna ek olarak, el yazılarını tanıyabilmesi de Seeing AI’ın yetenekleri arasına eklendi. Rehber sesinin konuşma hızının ayarlanabilmesi de güncellemenin getirdikleri arasında yer alıyor.

Microsoft Seeing AI Android versiyonu için işaret vermedi

Müzikal ışık dedektörü, kullanıcıları ışık kaynaklarının varlığından ses yoluyla haberdar ediyor. Yazılım devi, bu yöntemle uygulamayı kullananların kontrol amacıyla sıcak ampul ve LED pillere dokunmaktan kurtulacağını açıkladı. Microsoft Seeing AI uygulamasının Android versiyonunun çıkışı konusunda ise bir işaret vermedi.

İLGİLİ HABERLER