Teknoloji

Microsoft Search: Office, Windows ve Bing için yeni bir arama deneyimi

microsoft search

Microsoft; Office, Bing ve Windows‘ta yeni bir arama deneyimi sunuyor. Fazlasıyla sade bir şekilde Microsoft Search adını taşıyan yeni deneyim, ilk olarak Bing ve Office.com üzerinde kullanıcılarla buluşuyor.

Yeni bir arama deneyiminin sunulması, akıllara “Bing’e ne oldu?” sorusunu getiriyor. Bing markası varlığını sürdürüyor. Microsoft Search ise hem Bing’de hem de Windows uygulamaları içinde yapılan aramaların sonuçlarını kapsayan bir deneyim vadediyor. Bu yeni deneyimde geleneksel arama sonuçları komutlar, uygulama özellikleri ve kişiselleştirilmiş sonuçlarla birleştirilecek. Yeni yaklaşım çerçevesinde Arama özelliği Office uygulamalarında daha merkezi bir konuma yerleştirilecek. Böylelikle Excel kullanıcıları arama sonuçlarının yanında özellikleri ve komutları da bulabilecek.

The Verge sitesine konuşan Microsoft Office Kurumsal Başkan Yardımcısı Jeff Teper, yeni deneyimin bir süredir yaptıkları en derin işlerden biri olduğunu dile getirdi. Yeni arama deneyimiyle her uygulamada kullanıcılara özel bir bağlam sunacak olan Microsoft, 2019’da üçüncü taraf servisleri de bu deneyime entegre edecek. Microsoft Search ile birlikte Office.com ve Bing üzerinde yapılan aramalarda kullanıcıların karşısına ilk olarak yerel siteler, dosyalar ve iş ortağı olan kişilerin iletişim bilgileri gösterilecek. Microsoft Office uygulamaları için önümüzdeki yıl yayınlanacak güncellemeyle arama çubuğuna navigasyon ve komut bilgileri de eklenecek.

Microsoft Search deneyimi için en büyük ilham kaynağı Microsoft Teams olmuş gibi görünüyor. Microsoft Teams arayüzünde ekranın üst kısmında bir komut/arama çubuğu bulunuyor. Böylelikle kullanıcıların özelliklere erişmesi veya komutları çalıştırması hatırı sayılır ölçüde hızlanıyor.

Microsoft’un yeni arama yaklaşımı, Windows 10’un varsayılan arama özelliğine de entegre edilecek. 2019’un ilk yarısından itibaren Windows 10 içinde yapılan aramalarda yerel ve organizasyon tabanlı sonuçlar da gösterecek. Üçüncü taraf servis ve uygulamaların da 2019 itibarıyla platforma eklemlenmesiyle birlikte sistemin daha da işlevsel hâle gelmesi bekleniyor.

Kurumsal Office 365 kullanıcıları, Microsoft Search ile birlikte gelen değişiklikleri bugünden itibaren Bing.com veya Office. Com üzerinde deneyimleyebilecek. Yapılan değişiklikler, Office uygulamalarının kullanımını kolaylaştırmak adına yürütülen daha kapsamlı çalışmalara da entegre edilecek. Microsoft Search, Office uygulamaları ve Windows 10’daki yerini 2019’un ilk yarısında alacak.

İLGİLİ HABERLER