Teknoloji

Microsoft’un şarj eden pantolonları giyilebilir ürünlere yeni bir anlam kazandırıyor

microsoft-sarj-edebilen-pantolon-200614

Teknoloji şirketleri son dönemde moda dünyasıyla daha yakından ilgileniyor. Apple’ın eski Burberry CEO’sunu işe alması ve Samsung’un cihaz aksesuarları için Swarovski ile işbirliğine gitmesinin ardından bir haber de Microsoft’tan geldi. Redmond merkezli şirket, Londralı tasarımcı Adrien Sauvage ile ortak çalışarak Nokia telefonları kablosuz şarj edebilen bir pantolon geliştirdi.

Nokia Lumia cihazlar için kullanılan Nokia-DC50 kablosuz şarj tabakasının bulunduğu pantolonda şarj işlemini başlatmak için telefonu cebe yerleştirmek yeterli oluyor. “Modern Man” adını taşıyan koleksiyon içinde tanıtılan bu özel pantolon ile Adrien Sauvage “Hem pilinizi hem de tarzınızı fulleyin” mesajını veriyor.

Microsoft Mobile Birleşik Krallık ve İrlanda ofisinin pazarlama direktörü Adam Johnson, daha önce de Bruce Weber ve David Bailey gibi modacılarla çalıştıklarını, aynı zamanda New York ve Londra moda haftalarında başarılı işbirliklerine imza attıklarını belirtti. Johnson bu temayı Adrien Sauvage gibi başarılı bir tasarımcıyla sürdürmekten duydukları memnuniyetin de altını çizdi. Yakın zamanda Amazon’un çevrim içi mağazası aracılığıyla satılacak olan bu akıllı pantolonların fiyatı ve kesin piyasaya çıkış tarihi konusunda bir bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER