Teknoloji

Microsoft Samsung Unpacked etkinliğinde Office ile ilgili duyuru yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un gelecek hafta ortasında düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinde rol alacağı söyleniyor. Etkinliğin öncesinde şirketin aralarındaki iş ortaklığını daha da derinleştirecek bir adım atacakları söyleniyor.

Yenilenen iş ortaklığı sonucunda Samsung, daha fazla Microsoft Android uygulamasını bazı akıllı telefonlarında sunacak. ZDNet sitesinden Mary Jo Foley’nin belirttiğine göre, bunların arasında Android telefonunu Windows 10 PC’lere bağlayan Your Phone uygulaması da yer alacak.

Foley’nin kaynaklarına göre, Microsoft tanıtılacak Samsung akıllı telefonlarında çeşitli Office uygulamalarının ve Your Phone’un nasıl çalışacağını gösterecek. Yani, Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus modellerinde bu ifade edilen uygulamalar bulunacak.

Microsoft’un akıllı telefon donanımı veya işletim sistemi üretimini bırakmasıyla birlikte yeni bir dönem başlamıştı. Şirket pazardaki varlığını korumak için uygulamalar ve servislere yoğunlaştı.

Your Phone ile Galaxy Note 10 PC’ye kolaylıkla bağlanacak

Şirketin çalışmalarından bir tanesini de Your Phone uygulaması oluşturuyor. Bu uygulama Android akıllı telefon sahiplerinin cihazlarını Windows PC’ler ile bağlamasını sağlıyor. Böylelikle fotoğrafları aktarma, yazılı mesajları bilgisayarda görme veya bilgisayardan mesaj gönderme gibi işler gerçekleştirilebiliyor.

İki şirket uzun zamandır yakın biçimde çalışıyor. Çalışmaların arasında Microsoft’un üretkenlik uygulamalarının Samsung’un DeX özelliği ile düzgün çalışması da bulunuyor. DeX, şirketin akıllı telefonlarının büyük ekrana bağlandığı zaman PC tarzı bir kullanıcı arayüzü sunmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra, Your Phone’u en iyi destekleyen cihazlar listenin büyük kısmını Samsung akıllı telefonları oluşturuyor.

Samsung, Android telefonlarında çeşitli Microsoft Office uygulamalarını ön yüklü olarak sunuyor. Eskiden Word, Excel, Power Point gibi uygulamalar ayrı ayrı bulunurdu. Ancak son zamanlarda bunların yerine Office Online uygulamasının yüklendiğini görüyoruz. Your Phone ile birlikte genişleyecek iş ortaklığı, her bir işe özel bağımsız Office uygulamalarının geri gelmesine kapı açabilir.

Bazı müşteriler yüklü gelen Microsoft uygulamalarını, saklama alanını boşa tüketen gereksiz uygulamalar gibi görse de, Microsoft ve Samsung kullanıcı deneyimini iyileştirme hedefiyle bu uygulamaları daha iyi hâle getirmeyi sürdürecektir.

7 Ağustos Çarşamba akşamı düzenlenecek Unpacked etkinliğinin yıldızı Galaxy Note 10 olacak. Galaxy S10 ve Galaxy Fold’un ardından Samsung’un üçüncü amiral gemisi akıllı telefon serisi içinde iki farklı versiyon bulunacak. Galaxy Note 10’un yanına daha büyük ekranlı Galaxy Note 10 Plus ya da Galaxy Note 10 Pro adı cihaz eşlik edecek. Son dedikodular, Samsung’un bu telefonlarla birlikte ilk kez kulaklık jakına yer vermeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER