Teknoloji

Microsoft ve Samsung arasında Android ve Windows’u yakınlaştıracak iş birliği

samsung microsoft

Microsoft ve Samsung, Android mobil uygulamaları için, onlarla Windows PC’leri arasında köprü işlevi görecek yakın bir iş ortaklığına imza atıyor. Samsung’un Galaxy Note 10’u tanıttığı 7 Ağustos’taki Unpacked etkinliğinde Microsoft CEO’su Satya Nadella da sahne aldı.

Yönetici, iş ortaklığının üretkenliği iyileştirme ve mobil cihazlar ile PC arasındaki boşluğu ortadan kaldırma yolundaki uzun vadeli çabalarında yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğini kaydetti.

Samsung, Microsoft’un Your Phone uygulamasını Galaxy Note 10’a entegre edecek. Bu uygulama Android telefonuna gelen yazılı mesajları, bildirimleri ve hatta telefonun tüm ekranını Windows 10 PC’ye yansıtıyor. Ayrıca Samsung, Galeri Android uygulamasına da OneDrive desteğini doğrudan ekliyor. Bu sayede cihazla çekilen fotoğraflar doğrudan bulut depolama servisiyle eşzamanlanacak.

Microsoft’un mobil ve cihazlar arası deneyimler şefi Shilpa Ranganathan, etkinlik sırasında Your Phone uygulaması hakkında birtakım bilgiler verdi. Ranganathan, Microsoft’un Your Phone kullanıcılarına doğrudan PC’leri üzerinden telefon görüşmeleri yapma imkanını da bu yıl içinde sunacağını kaydetti. “Bu, Microsoft ve Samsung arasında inanılmaz bir işbirliğinin başlangıcıdır.” dedi.

Aurıca Samsung, DeX kullanıcı arayüzünü de yenileyerek Galaxy Note 10’u bir Windows PC’ye bağladığınızda telefonunuzdaki tüm uygulamalara masaüstü veya dizüstü bilgisayarın ekranından erişme imkanını da getiriyor. Üstelik bu imkan sadece PC’lerle sınırlı değil. Mac bilgisayar sahipleri de aynı imkandan yararlanabilecek.

Öte yandan Microsoft bazı Android uygulamalarını Samsung’un en yeni Galaxy Note 10 cihazlarında da paket hâlinde sunuyor. Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi Office uygulamaları ön yüklü olarak gelecek. Samsung benzer bir hamleyi bundan dört yıl önce Galaxy S6 ile gerçekleştirmişti. Hatta Microsoft, Galaxy S8’in de özel “Microsoft Edition” versiyonunu bir süre mağazalarında satmıştı. Bu versiyonda şirketin uygulamaları ve servisleri çalışıyordu. Samsung bu uygulamaları Galaxy S9’a eklememişti. Ancak S9, yurt dışında şirketin uygulama paketi olmadan Microsoft mağazalarında satılmıştı.

Şimdiyse Microsoft, Galaxy Note 10’u yurt dışında bulunan kendi perakende mağazalarında, eklediği uygulamalarla birlikte satacak. Uygulama paketinin yanı sıra Microsoft, Outlook Android uygulamasında tabletler için sunulan kullanıcı deneyimini güncellediğini kaydetti. Ayrıca gelecekte Samsung Galaxy giyilebilir cihazları için de yeni bir Outlook uygulaması sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER