Teknoloji

Microsoft Rusya’da 400 çalışanını işten çıkarıyor

Microsoft mistral

Microsoft Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ülkedeki satışlarını durdurmuştu. Şirket şimdi de Rusya’daki operasyonunu küçültüyor. Yazılım devinden Bloomberg’e gönderilen açıklamada, Rusya’da savaş ortamından kaynaklanan olumsuz ekonomik öngörüler nedeniyle ülkedeki operasyonda belirgin bir küçülmeye gidileceği belirtildi.

Microsoft ülkedeki mevcut sözleşmelerine bağlı kalmaya devam edecek. Ancak alınan karar nedeniyle şirketin 400’den fazla çalışanıyla yollarını ayırması bekleniyor.

Yazılım devinden yapılan açıklamada, işten çıkarma kararından etkilenen çalışanlara her türlü desteğin sağlanacağı belirtildi. Kararın hangi iş birimlerine yönelik olduğu konusunda bilgi verilmedi. Microsoft’un Rusya operasyonunda kaç kişinin çalıştığı da tam olarak bilinmiyor.

Savaş nedeniyle Rusya’daki işlerini azaltan ilk şirket Microsoft değil. Mart ayında faaliyetlerini askıya alan IBM de son zamanlarda işlerini kademeli olarak azaltıyor. SAP ise Rusya’dan tamamen çıkacağını açıklamıştı. Apple ve Amazon da ülkedeki satışlarını sınırlandırmış durumda.

Microsoft Rusya kararıyla aslında çok büyük bir taviz vermiyor. Mart ayında verilen bilgiye göre, Rusya’nın şirket gelirlerindeki payı yüzde 1’in altında. Rusya’daki işlerde azalmanın bir süredir devam ettiği de biliniyor. Dolayısıyla Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin Microsoft’a bir tür bahane sunduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER