Teknoloji

Microsoft Razer ile birlikte Xbox’a fare ve klavye desteği getirecek

Microsoft Xbox One için fare ve klavye desteğinin sözünü uzun süre önce vermişti. Şirket sonunda bu konuda beklenen adımı attı. Microsoft Razer ile birlikte Xbox oyunlarında Chroma RGB aydınlatma desteğini getirmek için çalışıyor. Chroma ile klavyenin farklı renklerle aydınlatılabilmesinin Overwatch gibi oyunlarda oyunculara yardımcı olabileceği düşünülüyor. Windows Central’da yer alan habere göre, Microsoft geliştiricilere söz konusu destekle ilgili olarak brifing vermeye geçtiğimiz aylarda başladı.

Microsoft’un planlarını yakından takip eden kaynakların verdiği bilgilere göre, iki şirket planlarını geliştiricilerle ilk olarak Xfest 2018’de paylaştı. Razer’ın oyun geliştiricilerine API’sına erişim izni vereceği ve böylelikle Chroma aydınlatma efektlerinin oyunlara taşınacağı belirtilirken, her şeyin plan doğrultusunda ilerlemesi durumunda desteğin Xbox için sonbaharda yayınlanacak güncellemeyle aktif hâle getirileceği ifade edildi.

microsoft razerXbox oyuncuları için fare ve klavye desteğinin gelişinin sevinç verici bir haber olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Ancak bazı oyuncuların multiplayer oyunlarda klavye ve fare desteğinin etkisini sorgulaması muhtemel görünüyor. Şirketin bunun için geliştiricilere oyuncu eşleştirme konusunda daha fazla kontrol imkanı verebileceği belirtiliyor.

Microsoft Razer ile birlikte klavye ve fare desteği üzerinde çalışırken bazı kısıtlamalar da uygulayacak gibi görünüyor. Şirketin oyun kumandasının hareketlerini taklit eden Xim gibi klavye ve fareleri engellemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER