Teknoloji

Microsoft Project Spartan’ın Windows 10’un varsayılan internet tarayıcısı olacağını doğruladı

windows-10-logo-021014

Microsoft halihazırda “Project Spartan” adıyla anılan ve Windows 10 ile birlikte kullanıma sunacağı yeni internet tarayıcısı için farklı bir marka oluşturmayı planladığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Yazılım devi şimdi de Windows 10’da Project Spartan ve Internet Explorer’ın rollerinin ne olacağını daha net biçimde açıkladı.

Windows 10’un varsayılan internet tarayıcısı Project Spartan olacak. Ocak ayında Windows 10 ile birlikte Project Spartan ve Internet Explorer’da yeni bir rendering motorunun kullanılacağını duyuran Microsoft, bu kararından geri adım attı ve Internet Explorer’ın mevcut rendering motorunu kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Project Spartan programını yöneten Kyle Pflug, Windows 10’da sadece Project Spartan’ın yeni rendering motoruna sahip olacağını ve Internet Explorer 11’in Windows 8.1’deki yapısını koruyacağını ifade etti. Geçtiğimiz haftalarda Windows 10’u test eden kullanıcılar iki farklı internet tarayıcısının varlığının kafa karıştırdığını belirtirken, Pflug söz konusu kafa karışıklığını ortadan kaldırmak adına karar değişikliğine gittiklerini dile getirdi. Böylelikle her iki internet tarayıcısının da rolünü sadeleştirdiklerini söyleyen Pflug, Project Spartan’ın Microsoft’un geleceği olduğunu vurguladı. Şirket Project Spartan’ın Windows 10’un varsayılan internet tarayıcısı olacağı yönündeki haberleri de doğruladı.

Microsoft’un Project Spartan için farklı bir isim seçme ve internet tarayıcısını varsayılan kılma kararı, şirketin Internet Explorer’ı bundan böyle sadece uyumluluk amacıyla kenarda tutacağını somut biçimde gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER