Teknoloji

Microsoft E3 tanıtımlarında Project Scorpio için gizli mesajlar veriyor

Microsoft Project Scorpio için mesaj vermeye E3 2017 etkinliği için hazırladığı tanıtımlarda da devam ediyor. Yaklaşık 1 dakika uzunluğundaki tanıtım videoları ilk bakışta masum görünse de, bazıları Project Scorpio ile ilgili ipuçları barındırıyor. Bu gizli mesajlardan bazıları sosyal medya kullanıcıları tarafından ortaya çıkarıldı.

Videolardan birinde ekranda görülen dönme dolabın yanındaki brandada “6>4” şeklinde bir ibare göze çarpıyor. Bunun Project Scorpio’nun 6 teraflop gücünün PS4 Pro’nun 4 teraflop gücünden daha yüksek olduğuna yönelik bir gönderme olduğu düşünülüyor.

microsoft project scorpioPaylaşılan bir diğer videoda ise kalabalık bir izleyici kitlesi görülüyor. Bu karede sahnenin hemen önünde “X10S101317” şeklinde bir yazı yer alıyor. Microsoft, bunu Windows ve Xbox sürümlerinde bir tarih formatı olarak kullanıyor. Dolayısıyıla “X10S” kısmının konsolun ismine, “101317” kısmının ise çıkış tarihine gönderme yapıyor olabileceği belirtiliyor. Konsolun 13 Ekim 2017 tarihinde piyasaya sürüleceğinin işaretini veren bu çıkarımı, 13 Ekimin cuma gününe denk gelmesi de destekliyor. Microsoft konsollarını genellikle cuma günleri piyasaya sürüyor. X10S isminin ise Microsoft’un kısa süre önce ticari marka hakkını aldığı “S” logosu ile bağlantı olabileceği ifade ediliyor.

Microsoft Project Scorpio ile ilgili detayları E3 2017 etkinliğinde açıklayacak

Microsoft, E3 2017 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte “Project Scorpio” kod adıyla anılan yeni Xbox konsoluna dair detayları kamuoyuyla paylaşacak. Etkinlik Türkiye saatiyle 12 Haziran Pazartesi saat 00:00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER