Teknoloji

Microsoft Android uygulamalarını Windows’a getirecek aracın çıkışını erteledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-project-astoria-android-161115

Microsoft, Android uygulamalarının Windows 10’da rahatlıkla çalışmasını mümkün kılacak aracın çıkışını erteledi. Yazılım devi “Android için Microsoft Bridge” adını verdiği “Project Astoria” kod adlı girişimini bu yıl içinde duyurmuştu. Söz konusu girişim, Android geliştiricilerinin uygulamalarını rahatlıkla Windows’a taşımasına imkanı vermeyi amaçlıyor.

Ancak son gelişmeler, bu girişimde işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Project Astoria forumlarının kararması ve Android alt sisteminin Windows 10 Mobile ön izlemesinden çıkarılması, projenin rafa kaldırılmış olabileceği izlenmini uyandırıyor.

Özü itibarıyla bir emülatör olan Project Astoria’nın gelişiminin zayıf uygulama portları ve teknik problemler nedeniyle sekteye uğradığı belirtiliyor. Microsoft, iOS uygulamalarının Windows 10’a aktarımı için de “Project Islandwood” ismini taşıyan ayrı bir proje yürütüyor. Microsoft, söz konusu araçla Windows 10’un özelliklerinden faydalanan yüksek kaliteli uygulamalar geliştirmeyi amaçlıyor.

Windows 10 için hazırlanan yeni Facebook uygulamasının da bu yolla geliştirilmesi planlanıyor. Android geliştiricilerinin büyük kısmı iOS için de uygulama geliştirmesi nedeniyle Microsoft’un Android aracını devreden çıkarma kararını almış olması ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER