Eğlence

PressPlay yeni oyununun seçimi ve yapımında oyunculardan yardım istiyor

pressplay-200815

Max: The Curse of Brotherhood ve Kalimba gibi oyunları hazırlayan Danimarka merkezli stüdyo Press Play, yeni oyununu şekillendirmek için tavsiyeler arıyor. Microsoft’un sahibi olduğu stüdyo, “Açık Gelişim” adını verdiği bir sürece girdiğini duyurdu. Bu süreçte şirketin oyun konseptlerinin somut hâle gelmesi için gerekli yeşil ışığı oyuncular verecek.

Press Play, “Açık Gelişim” konseptinin uygulamasına geliştirdiği üç oyun üzerinde oylama yaptırarak başlıyor. Dwarka, Karoo ve Knoxville isimli oyunlardan hangisinin yayınlanacağı konusunda nihai karar kullanıcılara bırakılıyor.

Dwarka, “ortak çalışmayı gerektiren aksiyon dolu bir oyun” olarak tanımlanırken; Karoo, çok oyuncuyla oynanabilen fizik tabanlı bir inşaat oyunu kimliğini taşıyor. Knoxville ise üçüncü kişinin gözünden oynanıyor ve oyuncular aksiyon dolu bir atmosferde hayatta kalmaya çalışıyor.

Press Play, seçimlere yardımcı olmak amacıyla üç oyunun fragmanını da yayınladı. Fragmanlardaki görüntülerden belli olmasa da, üç oyun da henüz prototip aşamasında. Karoo üç oyun arasında en gelişmişi ve ilginci olarak göze çarparken, Press Play seçimin tamamlanmasının ardından seçilen oyunun gelişim sürecinde de dışarıdan gelen fikirlere kulak verilecek bir çalışma yürüteceğini duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER