Teknoloji

Microsoft PowerPoint gerçek zamanlı çeviri desteğine kavuşuyor

microsoft powerpointMicrosoft PowerPoint için yeni bir eklentiyi test ediyor. Söz konusu eklenti, PowerPoint sunumlarında kullanılan slaytların gerçek zamanlı olarak başka dillere çevirilmesini sağlıyor. Eklentinin demosu, şirketin geliştirici konferansı Build’de Harry Shum tarafından gerçekleştirildi.

PowerPoint kullanıcıları, Microsoft’un Translator uygulamasını indirdikten sonra uygulamayı PowerPoint sunumlarına eş zamanlayabilecek. Bu bağlantı sayesinde PowerPoint sunumlarında otomatik olarak altyazılama işlemi gerçekleştirecek.

Build 2017 sırasında gerçekleştirilen demo esnasında işler Microsoft için pek de iyi gitmedi. Çeviri aracı, birkaç denemenin ardından Shum’un sunumundaki Çince cümleleri İngilizceye doğru biçimde çevirebildi.

Microsoft PowerPoint sunumlarında dil bariyerinin kaldırılmasını amaçlıyor

Microsoft’un çeviri aracının ön izleme versiyonuna şirketin Garage biriminin web sayfası üzerinden erişilebiliyor. Yazılım devi, yeni aracıyla sunum yapanlar ve izleyicileri arasındaki dil bariyerinin kaldırılmasını amaçlıyor.

Şirket, aracın ne zaman tam anlamıyla hazır hâle geleceği konusunda bir bilgi vermedi. Henüz bir “deney” olarak görülmesi, özelliğin geleceği hakkında bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Ancak çok sayıda kişinin işine yarayacak gerçek zamanlı çeviri özelliğinin tüm kullanıcılarla buluşması oldukça muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER