Teknoloji

Microsoft’un yeni PowerPoint araçları sunumlarınızı daha eğlenceli yapacak

PowerPoint sunumlarının kimi zaman çok sıkıcı olabildiği, pek çok kişi tarafından kabul edilebilen bir gerçek. Çok az insan vaktini 1990’lı yıllardan kalma demode slayt ve geçişler için harcamak istiyor. Bu durumun farkında olan Microsoft, PowerPoint sunumlarını daha eğlenceli hâle getirmek için kolları sıvadı. Önümüzdeki haftalarda Office 365 abonelerine iki yeni PowerPoint aracı sunmaya hazırlanan Microsoft, sunumların daha şık ve canlı gözükmesi için buluttan faydalanacak.

Microsoft, sıkıcı slaytlar hazırlamakla uğraşmayı istemeyenler için PowerPoint Designer isimli bir özellik geliştirdi. Söz konusu özellik, kullanıcıların kısa süre içinde şık slaytlar hazırlamalarına imkan sağlıyor. Şirket, PowerPoint için yıllar boyunca çok çeşitli temalar uygulamış olsa da, PowerPoint Designer daha farklı bir yerde duruyor. Grafik tasarımcılarının desteğiyle 12 bin taslak hazırlayan Microsoft, slayta bir görsel yerleştirildiğinde kullanıcılara özel tasarım stilleri sunacak.

microsoft-powerpoint-designer-141115

PowerPoint Designer, Microsoft’un bulut ve otomatik öğrenme teknolojilerinden faydalanarak kullanıcıların görselleri için doğru tasarımı seçecek. Bu özellikten yararlanmak için fotoğrafların buluta yüklenmesine ve burada işlenmesine izin vermek gerekiyor. Microsoft, önümüzdeki dönemde PowerPoint Designer’a otomatik renk seçeneklerini de eklemeyi planlıyor. Böylelikle görsellerdeki belirgin renk doğrultusunda slayt stillerini düzenlemek mümkün hâle gelecek. PowerPoint Designer ile sunulan bazı taslakların kullanıcılara ciddi anlamda zaman tasarrufu imkanı sağlayacağı şirket tarafından dikkat çekilen noktalar arasında yer alıyor.

Microsoft’un ikinci PowerPoint aracı Morph ise zahmete girmeden slayt animasyonları hazırlanmasına yardımcı olacak. Morph ile yazılar, görseller, hatta üç boyutlu şekilleri animasyon eşliğinde sunulacak. Sadece bazı slaytların animasyonlu olmasını isteyenler, kopyalama işleminin ardından slayttaki nesneleri istedikleri animasyon doğrultusunda hareket ettirebilecek. Morph’u kullanıcıların istediği animasyonları otomatik olarak algılayan ve uygulayan yeni bir geçiş efekti şeklinde tanımlamak da mümkün. Microsoft’un paylaştığı örnekler, Morph’un bazı basit animasyonlarda şimdiden etkileyici bir performans gösterdiğini ortaya koyuyor.

microsoft-powerpoint-morph-141115

Microsoft, Designer ve Morph’u PowerPoint’in tam masaüstü sürümünü veya Windows 10 versiyonunu kullanan Office 365 abonelerine sunmayı planlıyor. Microsoft’un Office uygulamaları için uyguladığı özel yaklaşım nedeniyle yeni PowerPoint özelliklerine iOS ve Android üzerinden de erişilmesi muhtemel gözüküyor. Bu özelliklerin bulut tabanlı olması, Office’in gelecekteki gelişimi için de bazı ipuçları veriyor.

Microsoft, yeni PowerPoint araçlarıyla birlikte “Office Insider” adını verdiği bir programın da duyurusunu yaptı. Office Insider programına katılanlar, Office 2016 Windows uygulamasının yayın öncesi sürümlerine erken erişim imkanı elde edecek. Şirket Mac için de ayrı bir Office Insider programı başlatacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER