Teknoloji

Microsoft Planner iOS ve Android uygulamaları yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Planner, Office 365 kullanıcılarının mobil uygulamalarını merakla beklediği servisler arasında yer alıyordu. Bu bekleyiş sonunda nihayete erdi ve Planner, hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılarla buluştu. Bu uygulamalar sayesinde Planner kullananlar hareket halindeyken de akıllı telefonları veya tabletleri üzerinden planlarını güncelleyebilecek.

Office 365 kullanıcılarının konuya ilişkin istekleri göz önüne alınınca Planner’ın iOS ve Android uygulamalarının çıkışına pek de şaşırmamak gerekiyor. Microsoft’un planlama aracı, kullanıcılara projelerin içinde farklı görevler oluşturma ve bu görevlerin ne kadarının yerine getirildiğini takip etme imkanı veriyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Planner’a aşina olmayanların ilk iş olarak tasks.office.com adresini ziyaret edebileceği belirtildi. Microsoft, web uygulaması üzerinde oluşturulan planların daha sonra mobil cihazlar yardımıyla da görüntülenebileceğini ve güncellenebileceğini hatırlattı.

Microsoft Planner mobil kullanıcılarına yeni özellikler de sunacak

Şu an için Planner’ın mobil uygulamaları üzerinden yeni bir plan oluşturulamıyor. Ancak şirketten yapılan açıklamada söz konusu özelliğin de yakında kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Buna ek olarak, bildirim desteği ve tam Intune entegrasyonu da sunulması öngörülen özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER