Teknoloji

Microsoft Photos Companion uygulaması iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşuyor

microsoft photos companionMicrosoft Photos Companion uygulamasını iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşturuyor. Yeni uygulama ile akıllı telefonlardan bilgisayarlara çok daha hızlı biçimde fotoğraf aktarılması amaçlanıyor. Photos Companion, Microsoft’un çalışanlarına deneysel uygulamalar geliştirme ve yayınlama fırsatı veren Garage projesi çerçevesinde hazırlandı. Microsoft’un fotoğraflar ekibinin aylardır üzerinde çalıştığı uygulama, doğrudan Windows 10’un yerleşik fotoğraflar uygulamasına bağlanıyor.

OneDrive kullananlar veya fotoğraflarını başka bir bulut servisine yükleyenler için Microsoft’un yeni uygulaması, pek fazla işlevsel olmayabilir. Uygulamanın odak noktasında öğrenciler yer alıyor. Ancak özellikle öğrencilerin Photos Companion’dan yoğun biçimde yararlanması muhtemel görünüyor. Microsoft da uygulamayı hazırlarken odak noktasında öğrencilerin bulunduğunu vurguluyor. Şirketin fotoğraf ekibi, öğrencilerin telefonlarındaki fotoğrafları projeleri hazırlamakta kullandıkları bilgisayarlara hızlı biçimde aktarmakta sıkıntı yaşadığını ve Photos Companion ile bunun çözülmesinin amaçlandığını belirtti.

Uygulama ile kullanıcılar geçici olarak Windows 10’un Fotoğraflar uygulamasına bağlanıyor. Bu bağlantı QR kod aracılığıyla sağlanıyor. Kullanıcılar aynı ağdaki bir bilgisayara birden fazla fotoğraf gönderebiliyor. Bu fotoğraflar kısa süre içinde Windows 10’un Fotoğraflar uygulamasına ekleniyor.

Photos Companion, akıllı telefon ve Windows 10 bilgisayarlar arasında kalıcı bir bağlantı kurmuyor. Özellikle fotoğraflarını buluta yedeklemeyenler için kullanışlı görünen servis, şu an için iOS ve Android’in yerleşik paylaşım menüsünden yararlanmıyor.

Microsoft Photos Companion uygulaması Türkiye’den indirilebiliyor

Microsoft Photos Companion uygulaması hem App Store’da hem de Google Play’de yerini aldı. Uygulamayı Türkiye’deki iPhone ve Android telefon sahipleri de indirebiliyor.

İLGİLİ HABERLER