Teknoloji

Microsoft People Sense uygulamasıyla Windows Phone kullanıcılarının arkadaşlarını bulmalarına yardım edecek

microsoft-people-sense-230215

Mobil platformlarda sunduğu teklifleri geliştirmek isteyen Microsoft, üzerinde çalıştığı yeni uygulamayla Apple’a rakip olmaya hazırlanıyor. İspanyolca yayın yapan Microsoft Place sitesinde yer alan habere göre, şirket People Sense adını taşıyan bir uygulama üstünde çalışıyor. Apple’ın “Arkadaşlarımı Bul” uygulamasına benzer bir yapıda olması beklenen People Sense’in Bing Haritalar, mesajlaşma ve arama özellikleriyle entegre biçimde çalışacak.

Uygulamanın şirket içinde “Buddy Aware” kod adıyla anıldığı belirtilirken, Microsoft Place People Sense’in mevcut sürümünü detaylı biçimde incelemeyi de ihmal etmemiş. İlk bakışta oldukça etkileyici bir izlenim bırakan People Sense, kullanıcılara takip ettikleri kişilerin konumlarına ait gerçek zamanlı bilgiler sunuyor. Mevcut konuma erişim bilgilerini de veren uygulama, hızlı iletişim için mesajlaşma ve arama özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

İlk ekran görüntülerine bakıldığında People Sense’in tek eksiğinin yakındaki arkadaşlar için bildirim göndermemesi olduğu görülüyor. People Sense uygulamasının ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. Windows Phone’un pazar payının iPhone ve Android cihazlara kıyasla düşük olması ise People Sense’in popülarite kazanmasını engelleyeceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER