Teknoloji

Microsoft Path Guide kapalı mekanlarda yön bulmaya yardım ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft path guideMicrosoft Path Guide adını taşıyan yeni uygulamasıyla kapalı mekanlarda yön bulma sorununa çözüm getirmeyi amaçlıyor. GPS tabanlı konum yazılımı, akıllı telefon sahiplerinin bilmedikleri yerlerde kaybolma ihtimalini önemli ölçüde aşağıya çekmişti. Ancak bina içine girildiğinde sistemin devreden çıkması, özellikle büyük yapılarda insanların kafasının karışmasına neden oluyor.

GPS teknolojisi uydu sinyallerine bağlı biçimde çalışıyor. Binaların kalın duvarları da bu sinyali zayıflatıyor. Bu da insanların binaların içinde tabir-i caizse “görme yetilerini kaybetmiş” gibi davranmasına yol açıyor.

Apple’ın iBeacon’ı gibi sistemler, kapalı mekanlarda Bluetooth beacon’larından yararlanarak kapalı mekanlarda konum tespiti sorununa çözüm getiriyor. Wi-Fi sinyalleri de benzer bir işlevi yerine getirebiliyor. Ancak her iki yöntemde de pahalı ve kapsamlı kurulumlara ihtiyaç duyuluyor. Her binada bu tarz kapsamlı altyapı yatırımlarına rastlanması pek ihtimal dahilinde görünmüyor.

Microsoft bu soruna çözüm getirmek için farklı bir yoldan yürüyor. Şirketin geliştirdiği sistem, birbirine rehberlik edebilecek kullanıcıları buluşturmayı amaçlıyor. Kullanıcılar uygulamadaki “İz Bırak” seçeneği sayesinde izledikleri yolu başkalarının takip etmesini sağlayabiliyor. Dileyen kullanıcılar izlerine yazı, fotoğraf ve ses ekleyerek anlatımlarını kuvvetlendirebiliyor.

Telefon üzerindeki sensörlerle yürünen mesafeyi ve yapılan dönüşleri izleyen Microsoft Path Guide, sonrasında başkaların da izleyebileceği rotalar oluşturabiliyor. Kullanıcılar rotalarını arkadaşlarına gönderebildikleri gibi herkesin erişimine de açabiliyor.

Microsoft Path Guide Android’de kullanıcılarla buluşuyor

Buluşmaya geciken arkadaşa büyük bir bina içindeki konumu anlatmak için etkili bir yol gibi görünen Path Guide, ilk olarak Android’de kullanıcılarla buluşuyor.

İLGİLİ HABERLER