Teknoloji

Microsoft Pantech ile de Android patent anlaşması imzalamak üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft yeni bir Android cihaz üreticisiyle daha lisans anlaşmasının altına imza atıyor. Güney Kore’nin üçüncü büyük elektronik ürün üreticisi Pantech de bundan böyle Microsoft’a ürettiği Android cihazları başına ödeme yapacak. Yonhap News tarafından verilen haberde Pantech’in Microsoft ile Android telefonlarında patent kullanımıyla ilgili olarak pazarlıklar yürüttüğünü, ancak detayların henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Pantech de, aralarında HTC, Samsung ve LG‘nin de bulunduğu diğer üreticiler gibi satılan her Android cihazı için 5$’lık ödeme yapacak gibi görünüyor. Microsoft, bu anlaşmayla birlikte Android cihaz üreticilerinin neredeyse yüzde 70’inden para toplar hâle gelmiş oldu. Şirket kendisiyle patent anlaşması imzalamaya yanaşmayan ve Google tarafından satın alınma süreci içinde olan Motorola’yı da patent sorunları nedeniyle mahkemeye vermiş durumda.

Microsoft’un Android cihaz üreticileriyle yaptığı anlaşma sayesinde Android’den, Windows Phone’dan kazandığından daha fazla para kazandığı söyleniyor.

İlgili – Yonhap News

İLGİLİ HABERLER